a patra zi de tiff. de ce eu?, proiectat în piața mare din sibiu

tiff 2014Iubitul actor sibian Ion Besoiu, în vârstă de 84 de ani, a fost invitatul special al celei de-a treia zile de TIFF Sibiu, la proiecția București Nonstop. Filmul, proiectat la Teatrul Gong a umplut sala, iar actorul prezent la proiecție s-a bucurat de aplauzele cinefililor.

Pelicula de Dan Chişu, cu Ion Besoiu, Rodica Lazăr și Cuzin Toma relatează o noapte petrecută în faţa unui nonstop de cartier și a avut premiera mondială la TIFF 2015.
Favoritului publicului la TIFF 2015, filmul Despre oameni și oi, a fost din nou sold-out, de această dată la Librăria Habitus. Proiectat pentru a doua oară la Sibiu, lungmetrajul a umplut din nou sala și a rulat cu casa închisă. Producția a câștigat recent trofeul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes și a fost distinsă cu Premiul Publicului şi Premiul Special al Juriului la TIFF 2015.
În această seară, filmul De ce eu? va fi proiectat pe ecranul gigant din Piața Mare, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, a producătorului Oana Giurgiu, a actorului Mihai Constantin și a directorului de imagine Marius Panduru. Filmul pornește de la cazul real al tânărului procuror Cristian Panait, care află că unul dintre colegii săi mai în vârstă este suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals și sustragere de documente. De ce eu? va rula de la ora 22.00.
La Teatrul Gong, în această seară rulează filmul Carmen, de la ora 20.00, în prezența regizorului Doru Nițescu și a actorului Adrian Titieni. Filmul pornește de la o dimineață în care o mamă şi fiica ei de zece ani, Carmen, pleacă spre Bucureşti, unde trebuie să ajungă la spital. Un singur doctor, Sitaru, crede că este o mica şansă ca fetiţa să supravieţuiască bolii ce o macină.
La Gura Râului, astăzi e zi de picnic. Pajiștea de la ieșirea din comună își deschide porțile la ora 18, cu mâncăruri tradiționale din Mărginimea Sibiului, bere rece și muzică sud-americană. Formația Fabian Sanchez & Friends cântă live la Gura Râului de la ora 20:30, înaintea proiecției spumoasei comedii Wild Tales / Povești trăsnite, film nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin, în 2015. Prețul biletelor este de 5 lei și pot fi achiziționate în avans de la Info Point-ul din Piața Mare sau de la Gura Râului, înainte de proiecție.
Filmul Aurora / Sunrise va fi proiectat în Cetatea Cisnădioara. Filmul mut va fi acompaniat live. Capodopera lui F.W. Murnau a fost recompensată cu trei Oscaruri (Cea mai bună actriţă principală, Cea mai bună imagine şi Cea mai bună producţie artistică) la prima ediţie a premiilor Oscar, în 1929, fiind considerată a fi una dintre cele mai bune producții cinematografice din istorie. Iar DJ-ul francez Radiomentale va crea acompaniamentul muzical al proiecției. Proiecția specială de la Cetatea Cisnădioara începe la ora 21:30. Pentru această proiecție, spectatorii vor avea posibilitatea să folosească autobuzul pus la dispoziție de Festivalul Internațional de Film Transilvania Sibiu și Tursib. Autobuzul va pleca la ora 20:55 din parcarea Sălii Thalia și se va întoarce în Sibiu la finalul proiecției. Biletele pentru această proiecție vor putea fi achiziționate doar la intrarea în spațiul de proiecție, iar persoanele care folosesc autobuzul au biletul de intrare garantat. Accesul in Cetate se va face în limita locurilor disponibile.

Ultima oră

Comentariul meu