avanpremiera turului ciclist al sibiului 2015 - cursa sponsorilor câștigată de echipa continental 1

turul ciclistÎn așteptarea profesioniștilor de la Turul Ciclist al Sibiului, pasionații sportului pe două roți de la firmele partenere ale competiției au ieșit în dimineața zilei de sâmbătă 20 iunie la tradiționala Cursă a Sponsorilor, cursă de amatori care are loc anual, ajunsă acum la a cincea ediție. Competiția face parte din programul Turului Ciclist al Sibiului 2015.

Nu mai puțin de 317 cicliști amatori, care reprezentau cele 31 de echipe sau care s-au înscris la individual, au luat startul de la Gradina Zoo pentru a străbate traseul cu care s-au obișnuit deja de anul trecut: 20 de km pentru competița feminină și 37 de kilometri pentru concursul masculin.
Competitorii, care s-au antrenat cu săptămâni înainte în jurul Sibiului, au avut anul acesta de înfuntat două dificultăți în plus față de ediția trecută. Prima a fost traseul pavat cu piatră cubică alternând pe alocuri cu pământ tasat din Rășinari, care conform glumei oficiale a competiției, i-ar fi inspirat pe francezi când au făcut cursa Paris – Roubaix. A doua dificultate a fost ploaia torențială care s-a pornit la 50 minute după start, care a transformat întrecerea într-o probă de voință trecută cu brio de toți concurenții.
Competiția echipelor a fost câștigată și în acest an de Continental 1 (cu o medie de 50:41). Surpriza acestui an a fost ascensiunea pe podium a echipei Carpatica, ocupantă a locului 2 (cu o medie de 55:16), aceasta fiind urmată în clasament de o altă echipă abonată la locuri pe podium – Ambient 1 (cu o medie de 55:28).
Competiția feminină a fost câștigată și în acest an de Andreea Pană de la echipa Carpatica (ajunsă la sosire în timpul de 24:35.7), urmată de Cora Baltes de la Kendrion (25:29.8) și Cenușe Andreea de la Continental (26:25.5).
Câștigătorul concursului masculin a fost încă o dată Cosmin Nichitov de la Continental 1 (cu timpul de 51:35.5), urmat de Mihai Mandeal, înscris individual din partea Schuster&Co Ecologic (51:36.3), și pe locul 3 Florin Bodocean de la Takata 1 (53:50.7).
O noutate a acestui an a fost împărțirea (logică) a rezultatelor pe două categorii de vârstă: sub 45 de ani și peste 45 de ani. Astfel, la feminin categoria +45 câștigătoarea a fost Mariuța Zidaru de la Indsoft 1 (cu timpul de 33:50.1), urmată de Viorica Nicola de la Hendrickson (34:47.0) și Cristina Beche de la KeepCalling 2 (37:36.3). La masculin +45 locul 1 a fost ocupat de Cristian Stănese de la Hendrickson (56:11.5), urmat de Răzvan Zidaru de la Indsoft 1 (1:02:16.9) și Aurel Stanciu de la Takata 1 (1:06:09.0).
Învingătorii în Cursa Sponsorilor își vor primi premiile în 30 iunie ora 20.15, cu ocazia prezentării echipelor Turului în Piața Mare, alături de cicliștii profesioniști. De altfel, organizatorii Turului Ciclist al Sibiului i-au invitat în Piața Mare pe toți cicliștii sibieni pentru a participa la sărbătoarea care marchează începutul competiției.
Cursa feminină a purtat competitoarele pe traseul Sibiu – Rășinari – Poplaca – Sibiu Unitatea de Jandarmi, concurentele avâd de înfruntat pantele Dealului Sterp dintre Rășinari și Poplaca (140 metri diferență totală de nivel). Traseul masculin a dus cicliștii la o altitudine mai mare, pe serpentinele care duc spre Păltiniș până la Călugăru (430 metri diferență totală de nivel). Traseul masculin a fost Sibiu – Rășinari (pe piatră cubică) – Curmătura Ștezii – Călugăru – Gura Râului – Poplaca – Sibiu Unitatea de Jandarmi.
Competiția de amatori va fi urmată de cea a profesioniștilor. Turul Ciclist al Sibiului va avea loc în perioada 1-5 iulie, când va aduce la start 20 de echipe (dintre care 4 pro-continentale, 15 continentale și o echipă națională, aceea a României). Cicliști de la formații europene de top se vor întrece pentru a-și adjudeca tricoul galben al turului, cotat UCI 2.1 și aflat în top 5 al competițiilor de șosea din Europa Centrală și de Est

Ultima oră

Comentariul meu