femeia "disponibila" pentru ca e crezuta vanat? !

Una dintre imaginile in care este perceputa FEMEIA in ochii si mintea barbatilor este aceea ca ORICE FEMEIE poate fi disponibila. Fals.! Mai ales la romani aceasta perceptie este adanc ascunsa in mentalitate. Si incurajata. Iar femeia in general -tratata cu superficialitate.

femeie vanata buun3

Femeia singura, fara angajamente? Femeia maritata?! Femeia imatura? Femeia frumoasa?! Femeia care isi asuma propria excentricitate? Femeia joviala?! Femeia deschisa comunicarii!? Femeia puternica? Femeia de cariera?! Femeia misterioasa!? Femeia inteligenta!? Femeia…..ORICE  femeie  si care sa nu fie total neinteresanta! (Dar care femeie poate sa nu fie deloc interesanta?!)

Pe cate tipuri de femei exista…si  sunt mult mai multe decat cele pe care le-am enumarat, pe tot atatea argumente pot fi gasite ca motive pentru care barbatul este atras si incearca! Depinde cu ce rezoneaza El.

De multe ori oricare din „afrodisiacele” enuntate mai sus poate fi clickul care declanseaza interesul Barbatului. De alte ori poate fi doar motivul unei noi cuceriri.

 Uneori, gandirea barbatului poate fi simpla. O joaca. O evadare. Un nume in plus pe o lista. O provocare trecatoare. O scanteie. O ispita. Un vis. O iluzie. O himera. O CUCERIRE. Cateodata barbatii nu gandesc prea mult in perspectiva. La inceput. Doar daca ajung apoi sa se indragosteasca, abia atunci o fac.

Femeia in schimb, in toate fatetele ei, enuntate, complica. Ea crede ca El o vrea pentru mult mai mult. Ea crede ca el o vrea pentru oricare din aceste „atuuri”. Ea se exalta ca l-a cucerit pe El prin ceea ce e EA. Ea minunata de Ea! Rareori femeia vrea si ea ACELASI lucru ca barbatul. Rareori vrea si ea doar cucerirea.

Si VISAREA, cu anticipare, a celor DOi, este diferita pentru EA si pentru El.  EL viseaza la Ea, inainte de a o avea, proiectand doar imaginea trupului ei!  Ea viseaza…ALTFEL! Romantic. Se „vede” invaluita, cucerita, isi planifica mental lumanarile parfumate, imbracamintea..curtoazia lui. Ce „filme” diferite, ce vise diferite! Ce lumi diferite! Ce amagire!

Si atunci femeia este disponibila la CE!? Barbatul dispune de CE?! Femeia este „disponibila” la Poveste.!..Barbatul…la Vis!  Doar ca visul si povestea au timpi diferiti, au scenarii diferite. Au proiectii diferite. Au roluri diferite. Au scopuri diferite! Au un mod diferit de A IUBI!.

Da, din pacate, FEMEIA, uneori,  in ochii Barbatului e „vanatul iar El vanatorul.. Iar daca se impotriveste, ORICE  vanat poate fi dorit mai mult, pentru ca nu mai este doar SCOP si pentru ca  intervine VANATOAREA, ca Proces. Un proces in care el se simte Barbat! Segmentul in care El se simte bine in ROL. Aici isi poate etala potentele. Toate.

Cand procesul nu are loc sa se deruleze, cand barbatul nu i se dau timpi sau nu si-i ia ca sa sa-si demonstreze forta, el RENUNTA. Caci SCOPUL este ori prea usor de atins, ori prea greu!

Cand insa femeia cedeaza, vanatorul savureaza prada si merge mai departe. De aceea rolul femeii in a fi VIGILENTA este foarte important! Sa se pretuiasca pe EA! Sa se convinga ca este mai mult decat o simpla vanatoare. Un oarecare VANAT !

Ce se alege ?! Depinde de EA, in primul rand! Depinde insa si de forta lui. De visul lui. De dorinta lui de-a transforma totul in POVESTE! Intr-o poveste frumoasa de DRAGOSTE !

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Draga Mirela , desi consider ca dispun de o intelegere vasta a textelor scrise sau a societatii , tot mi se pare foarte alambicat si obscur articolul tau. Succes in continuare !

  2. Cine nu crede ca si femeia est un alt mod al sau de a fi reprezentat in societate se insala.. E a este prima care te reprezinta ,prin simplata prezentare, modul cum pasesti alaturi de ea,modul cum te prezinti societatii-[un lalau, un imberb, un gigolo, un mascul alfa , un intretinut cu prezenta perfecta]reprezinta acele fete ale soatei sau persoanei de langa tine .. sa nu uitam catoti avem sau am avut mame , iubite sau pur si simplu prietene, fara a devenii marfa-vinat[a]Prin iubestete pe tine insuti, sustii iubirea prin autoapreciere aaproapelui tau, prin propriul respect respecti imanitate in sine si pe cei din jur… dar… asta se obtine cu stiinta, cu cultura , cu studiu, deci iata ca nu numai a fi vanat sau vanator implica cunoastere, iarmodul de a trai reprezinta o ARTA IN SINE, peuntru cei care stiu sa te citeasca, Multumeswc pentru ocazie Mirela.