CREȘTE O AFACERE: Statul iți dă MULȚI BANI dacă ai o IDEE BUNĂ

idee bunaStatul oferă pana la 120.000 de lei, prin programul START 2015, – Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Antreprenorii sunt asteptati sa se inscrie in program trimitand solicitarea acordului de principiu pentru finantare si planul de afaceri completat, pe site-ul www.aippimm.ro .

Programul este implementat de Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (MEIMMMA), prin Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM (DPAIPIMM), potrivit onlinereport.ro.

Conform procedurii publicate pe site-ul mentionat, prin program, se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

– Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 120.000 lei/beneficiar;
– Contributie proprie de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2015 este de 20.000.000 lei, din care:

– 18.000.000 lei pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile si
– 2.000.000 lei la dispozitia Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri pentru cheltuieli aferente serviciilor de redactare a programelor de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii, serviciilor de conducere a programelor si cele complementare acestora, de monitorizare, evaluare si control.

Prin implementarea programului in anul 2015 Guvernul estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 150 de beneficiari.

Obiectivele principale ale schemei de minimis sunt:

– stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii,
– imbunatatirea performantelor economice ale celor existente,
– cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Ce pot firmele sa-si ia de banii de la stat:

1. Echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfasurarii activitatilor pentru care a solicitat finantare, cu exceptia jocurilor citește continuarea la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu

Publică