Skatepark în Parcul Sub Arini. Primăria vrea să bage 2 miloane de lei în investiție!

skateparkMunicipalitatea sibiană are de gând să amenajeze un skatepark pe un teren care este în arialul parcului Sub Arini. Aici la intersecţia străzilor O. Goga – Bahlului – Aleea Călăreţilor, ar urma să fie amenajat un loc de acest tip.

Pentru această lucrare indicatorii tehnico-economici au fost estimaţi la 2.035.269 lei. Proiectul prevede amenajarea platformei de beton, dotarea cu echipamente şi împrejmuirea corespunzătoare a zonei. Parcul este conceput pentru a fi folosit pentru skate, role şi BMX.
”Se vor executa platforme de beton de ciminet de înaltă calitate, cu grosimea minimmă de 15 cm, având suprafața de rulare netedă. (..) Incinta va fi împrejmuită cu gard realizat din panouri de plasă bordurată și stâlpi metalici și prevăzută cu porți de acces. (..) Prin creearea acestui skatepark se încurajează practicarea de către tineri a sporturilor la modă în condiții de siguranță, fără a pune în pericol circulația pietonală și fără a deranja locatarii din zonele aglomerărilor urbane, realizarea acestei investiții contribuind la îmbunătățirea calității vieții sportive a tineretului prin accesul la echipamente de ultimă tehnologie, în condiții de siguranță”, se arată în raportul pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru acest obiectiv.
Acest proiect se alătură altor două aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună, prin care se dorește o valorificare mai bună a potențialului parcului Sub Arini.
“Cele trei proiecte sunt doar o primă etapă de dezvoltare a spaţiilor din Parcul Sub Arini pentru că există un potenţial important al zonei pe care îl vom valorifica. Este un proiect amplu pe care îl vom etapiza pentru a fi mai uşor de gestionat”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu. Foto: captura google.ro

Ultima oră

Comentariul meu