video - gigantul boeing c-17 a aterizat la sibiu. vezi înregistrarea sosirii și plecării!

wpid-received_997659460258845.jpegSâmbătă dimineață Aeroportul Internațional Sibiu a fost gazda unui eveniment unic în istoria sa. Pentru prima data a aterizat un Boeing C-17, avionul fiind unul de top pentru transporturi militare și printre cele mai mari de acest gen din lume. Ora de Sibiu transmite în direct aterizarea aeronavei, sâmbătă la ora 12.30.

Sâmbătă la Sibiu va ateriza pentru prima dată un Boeing C-17 Globemaster III. Mega avionul trebuia să ajungă aici în 16 iunie, dar data sosirii a fost amânată pentru 20 iunie, datorită aterizării Boeing-ului 777, avută loc marți dimineață.
”Zborul va avea loc sâmbătă. Va ateriza un avion C17. Este din nou o premieră pentru aeroportul din Sibiu. Vom organiza și o conferință de presă cu cei de la NATO care vor avea un exercițiu militar în zona de sud a Transilvaniei special pentru acest eveniment”, a declarat Marius Gârdea, directorul Aeroportului Internațional Sibiu.

VEZI și: VIDEO și FOTO EXCLUSIV din și cu Boeing-ul 777 aterizat la Sibiu. Unde a mai zburat și câți ani are aeronava!

Aduce militari NATO pentru Exercițiul TRIDENT JOUST 15
”Mass-media este invitată să asiste la sosirea reprezentanților forțelor participante la Exercițiul TRIDENT JOUST 15 la Aeroportul Internațional Sibiu în data de 20 iunie 2015, la bordul unei aeronave de tipul Boeing C-17 Globemaster III. Acestă aeronavă este cea mai mare aeronavă militară de transport care urmează a folosi infrastructura aeroportuară a AIS”, se arată într-o invitație a celor de la Aeroportul Internațional Sibiu.
Pe parcursul ” TRIDENT JOUST 15”, peste o mie de militari din 21 de ţări se vor deplasa în România. Operaţiunile NATO se vor desfăşura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, care se află în poligonul Cincu. Deplasările soldaţilor şi vehiculelor militare româneşti şi americane din estul României spre Cincu se vor face pe drumurile publice, sub forma unor marşuri. Structura militară va fi şi cea care va coordona activitatea celor doua centre NATO ce vor fi înfiinţate în România şi care vor fi operaţionale începând cu 2016.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI LIVE CU ATERIZAREA AVIONULUI BOEING 777 LA SIBIU

MEGA avion militar
C 17 Globe Master III, cu o capacitate de 265 tone. Aeronava este destinata transportului de tehnica militara si personal, este de 12 ori mai grea decat un Saab 2000 (care are o greutate maxima de 22 t) si de 4 ori mai grea decat un Airbus 320 (o greutate de 65 t), avioane care opereaza regulat pe câteva aeroporturi din România. Pana in acest moment Boeing a livrat un total de 254 de avioane C-17, dintre care pentru USAF – 222, 32 de aparate catre Australia, India, Emiratele Arabe, Qatar si UK, plus inca 12 aparate pentru programul Strategic Airlift Capability dezvoltat de membrii NATO si membrii ai Parteneriatului pentru Pace. Romania este si ea implicata in achizitia celor trei avioane C-17 stationate la baza NATO din Ungaria, de la Papa.
VEZI ÎNREGISTRAREA ATERIZĂRII ÎN PLAYERUL DE MAI JOS

VEZI ÎNREGISTRAREA DECOLĂRII ÎN PLAYERUL DE MAI JOS
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=wcO_GfLS7RI”]

Ultima oră

Comentariul meu