foto ziua în care studenții și profesorii din sibiu au lăsat mașinile acasă. bondrea a venit cu trotineta!

ioan bondreaO zi la birou cu trotineta electrică. Chiar dacă agenda încărcată de astăzi i-a impus prezența la costum și cravată, prof. ing. dr. Ioan Bondrea, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu a decis să marcheze prima ediție a campaniei Iubim Sibiul! Să-l lăsăm să respire! venind la birou cu un mijloc de transport nepoluant: o trotinetă electrică.

„E o zi în care ne ajută și vremea, nu e cald, nici rece, nu mai plouă, așa ca e de bun augur. Această plimbare a mea de acasă cu această trotinetă a fost chiar o plăcere. Trotineta a ajuns abia ieri la mine, dar bine că a ajuns. Inițial îmi propusesem să vin cu bicicleta. Este o trotinetă electrică, cu o autonomie destul de bună, așa că este o placere să te plimbi cu ea prin oraș. Totul este sa îți perimită și autovehiculele.  Dimineața însă nu este prea mult trafic și, spre surprinderea mea, pietonii pe care i-am întâlnit nu s-au uitat foarte lung la mine, așa că lucrurile au decurs bine”, a declarat rectorul, în momentul în care a ajuns la muncă. Și, cum astăzi la ULBS nu este admisă în parcare nicio mașină, rectorul se va folosi de trotinetă pentru a ajunge la toate evenimentele pe care le are în program. „De obicei vin cu mașina, pentru că sunt foarte multe întâlniri, locuri de deplasare și trebuie să le pargurgi repede. Și totuși, nu e chiar confortabil să pedalezi toată ziua, pe căldură, la costum și cravată. Dar astăzi voi încerca să mă deplasez ori cu această formă electrică, ori pe jos. Este o agendă încărcată și va treeui să pun la încărcat și trotineta”, a adăugat Ioan Bondrea.
„Iubim Sibiul! să-l lăsăm să respire! este o campanie prin care Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu își asumă rolul de model și reprezentant activ în viața comunității. Noi am demarat această campanie, dar sperăm, și ne așteptăm, ca în anii viitori să ni se alăture și alte instituții sau companii din Sibiu. Ne dorim ca această campanie lansată de ULBS să devină un eveniment de masa, în care sibienii, angajați sau nu ai ULBS, ai altor instituții publice sau companii private, să renunțe, pentru o zi, la autoturisme, pentru a lăsa Sibiul să respire!”, a mai spus rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu