proiecte de cooperare cu landul nordrhein-westfalen la consiliul județean sibiu

cj sibiuConducerea Consiliului Judeţean Sibiu a primit miercuri, 17 iunie 2015, vizita unei delegaţii germane din Landul Nordrhein-Westfalen, conduse de Thorsten Klute, secretar de stat în probleme de integrare. La eveniment a luat parte şi doamna Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu.

Oaspeţii germani şi-au manifestat interesul privind proiectele care vizează comunitatea de romi, în care este implicat şi Consiliul Judeţen Sibiu, în contextul în care, în ultimii ani, s-a înregistat o migrare puternică de români în Landul Nordrhein-Westfalen, o parte dintre aceştia fiind de etnie romă. Dorinţa exprimată de secretarul de stat Thorsten Klute a fost aceea de a căuta soluţii împreună cu autorităţile publice locale din România pentru a contribui la integrarea romilor.
„Suntem deschişi la orice tip de colaborare şi aveţi în noi posibili parteneri. Pentru noi, pentru Consiliul Judeţean Sibiu, este esenţială stimularea investiţiilor în economie, întrucât orice investiţie oferă oportunităţi de locuri de muncă. S-a constatat că în localităţile unde s-au făcut investiţii şi s-au creat locuri de muncă, migraţia s-a redus foarte mult. Obiectivul nostru este de a stabiliza oamenii aici în ţară şi de a stopa migraţia. Iar pentru grupul ţintă romi putem deveni parteneriîmpreună cu dumneavoastră pentru proiecte de integrare”, a declarat preşedintele Ioan Cindrea.
La discuţii au mai participat, alături de preşedintele Ioan Cindrea, şi secretarul judeţului, Iordan Nicola, consilierul judeţean Petru Duca, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Laura Vîlsan, directorul adjunct al Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Daniela Tatu, inspectorul şcolar pentru învăţământ minorităţi, Dorel Băilă, directorul Direcţiei Strategii şi Programe din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu, Oana Popa, consilierul pe probleme de romi din cadrul CJ Sibiu, Anca Stoica, şi consilierul pentru relaţii internaţionale, Cristina Banciu.

Ultima oră

Comentariul meu