Într-o perioadă în care afaceriștii locali se plâng că nu găsesc forță de muncă, una din cele mai mari firme care are sediul central în Sibiu, a anunțat oficial că intră în faliment. Vorbim de una din cele mai mari firme de recrutare de forță de muncă din România.
Trenkwalder și-a anunțat intrarea în insolvență la începutul lunii martie și s-a sperat că situația se va remedia. Compania a fost un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari companii din industria de profil.
Trenkwalder, o companie cu acţionariat austriac specializată în recrutarea şi închirierea de forţă de muncă temporară din Sibiu, a intrat în faliment la două luni după ce şi-a cerut insolvenţa.
Compania avea peste 3.500 de salariaţi în regim temporar, „închiriaţi“ către companiile din regiune, clienţii provenind în special din producţie, componente auto şi din sectorul bancar. Printre companiile care s-au înscris în tabelul creditorilor se numără Caucho Metal, Continental Automotive Systems, Danone, Intersnack, Leoni, Robert Bosch sau Steinel Electronic.
„A avut loc un control foarte detaliat al celor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la finalul anului trecut, în urma căruia conturile companiei Trenkwalder au fost poprite, iar firma a intrat în incapacitate de plată. Compania şi-a cerut insolvenţa, iar din momentul deschiderii procedurii de insolvenţă activitatea companiei a scăzut drastic. Reacţia de recul din piaţă a dus Trenkwalder în faliment pe data de 28 mai“, a explicat Alexandru Rusu, managing partner al companiei Fractal, lichidatorul companiei Trenkwalder, conform zf.ro.
În 2013, această companie avea o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei.
Trenkwalder are sediul central în Sibiu (foto) și un număr de opt filiale în mai multe orașe din țară.
subscriu cyp … angajatori sa inceteze cu santajul si sa ofere un salariu decent nu bataie de joc
afaceristii locali sa nu se mai planga atat si sa mai mareasca salariile …….
adica niste traficanti de fortza de munca……….