video – probleme mari pentru afaceriști locali din sibiu. se confruntă cu o dificultate acută!
Foto Arhivă

fabricaDeschiderea de fabrici mijlocii șiu mari în municipiul Sibiu afectează în mod aproape ireversibil afaceriștii locali. Aceștia se plâng că angajații lor migrează aproape în flux continuu către investitori străini, imediat ce se deschide o nouă fabrică în oraș.

Apariția de investitori străini la Sibiu, nu este chiar un motiv de bucurie pentru toată lumea. Afaceriștii locali se plâng mai mult sau mai puțin, că acest lucru îi afectează, pentru că angajații lor pleacă spre noile fabrici ce s-au deschis sau se vor inaugura în municipiul reședință de județ.
”Ne bucurăm că vin investitorii străini, dar trebuie să avem grijă și de investitorii români. (..) Vin străinii și ne iau toată forța de muncă. Ceea ce se întâmplă la Sebeș, se întâmplă și la Sibiu. (..) Pentru firmele românești este o problemă destul de mare”, a spus Gheorghe Aldea, președinte de onoare al Camerei de Comerț din Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Import” de oameni din județele vecine
Nu este un secret că la Sibiu, anunțurile de angajare sunt cu sutele și numai cine nu vrea să muncească, un îți găsește un loc de muncă. Afaceriștii locali au ajuns să dea anunțuri de angajare și în județele învecinate Sibiului, ca să găsească personal. ”La Sibiu este o problemă asta! Nu mai greșim forță de muncă. Trebuie să importăm ca să zic așa, din județele învecinate”, a mai spus Aldea în cadrul aceleiași conferințe de presă.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=iKhub64gadc”]

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Sigur pentru salarii mai bune oricine va pleca. Oare sa aveti un profit mai mic si angajati multumiti credeti ca va falimenteaza firmele?

  2. Domnule Aldea, cat are salar o angajata / angajat de la redal?, minimul pe economie?, si va mirati de ce pleaca oameni sa lucreze la o companie internationala. Acolo sunt tratati cu respect si munca depusa este rasplatita.

  3. Daca ar oferi salarii mai mari nu le-ar mai pleca nimeni!
    Cred ca e destul de clar pentru toata lumea ca orice merge zilnic la un loc de munca o face pentru bani, nu de dragul sefului sau din alte motive!

  4. Si ce propui, dle Aldea? Nai aflat ca avem economie de piata si suntem in UE? Afara cu strainii, cum se striga acum 25 de ani, la sugestia fesennistilor, nu? Vad ca ai doua somitati locale in economie si afaceri, langa tine. Ei ce solutie au? Vorbiti degeaba, fesenistilor. Nu vati trezit. Ati ramas tot la nu ne vindem tara. Cine si cum se poate proteja capitalul autohton, cum zici, partidu si guvernu, cu legi si decrete? Investestel cu cap si pe urma dati cu parerea in fata oamenilor.