povestea celui mai mare grup de pe facebook din românia. are peste 500.000 de utilizatori!

romaniaFacebook a devenit fără doar și poate cea mai mare rețea de socializare utilizată și de români. Dacă până acum 1-2 ani cel mai ”cool” era să ai o pagină de Facebook, acum utilizatorii folosesc din ce în ce mai des ca să interacționeze, grupurile. Cel mai mare grup românesc, poartă chiar denumirea de ROMÂNIA și ia amploare pe zi ce trece.

Grupurile de Facebook au devenit tot mai populare, sunt uşor de creat şi de administrat.
Cel mai mare grup romanesc de pe Facebook este chiar grupul Romania cu peste 540.000 de utilizatori, grup creat şi administrat de Liviu Trandafir.
Liviu este un tanar care lucreza in mediul privat (specializat in IT&C/management/administrare) şi care, conform unui interviu pe care l-a acordat, spune ca s-a gandit sa faca un grup pornind de la un test care ulterior luand amploare s-a traformat intr-un hobby pentru promovarea imaginii Romaniei in lume şi conexarea romanilor din diaspora cu cei din ţara.
„In urma cu patru ani mi-am facut cont pe Facebook şi, curios din fire, am testat toate opţiunile care exista pe Facebook sa vad ce sunt şi am creat grupul. Pe atunci majoritatea utilizatorilor se axau sa creeze pagini, aşa ca eu am zis ca vreau sa ma axez pe un grup şi l-am creat cu numele Romania. In primii doi ani grupul nu prea a fost luat in seama, dar dupa ce a trecut de 100.000 de membri a inceput sa fie mai revelant. Un grup mi s-a parut ca e mult mai dinamic decat o pagina, pentru ca lumea poate interacţiona mai bine, exista diversitate in postari şi o mai libera putere de exprimare a romanilor. Pe o pagina, de exemplu, un utilizator obişnuit nu poate posta, ci doar comenta. Pe un grup, insa, orice membru poate posta, iar mesajul sa fie vazut de toata lumea. Asta duce implicit şi la viralitate. Acest lucru a şi facut ca grupul sa creasca atat de repede”, a afirmat administratorul grupului Romania pentru timisoaraexpress.ro.

povestea celui mai mare grup de pe facebook din românia. are peste 500.000 de utilizatori!

Grup dedicat tuturor românilor
Romania ca şi grup este destinat tuturor cetaţenilor romani din orice colţ al lumii.
Acest grup a fost infiinţat pentru romanii din toata lumea in scop informativ, pentru a-i aduce mai aproape de ţara, familii, prieteni pe cei plecaţi peste hotare, pentru restabilirea vechilor conexiuni, pentru a face oamenii sa se destinda şi sa zambeasca impreuna şi pentru a duce mai departe in lume partea pozitiva şi frumoasa a Romaniei.
Grupul a fost implicat in proiecte umanitare, de susţinere şi mobilizare a romanilor in campanii destinate informarii publice, a militat pentru stoparea fraudei şi corupţiei la cel mai inalt nivel, pentru stoparea exploatarii masive şi ilegale de resurse naturale şi pentru incurajarea tinerelor talente (şi multe alte activitaţi culturale şi pentru divertisment).

Ultima oră

Comentariul meu

Publică