VIDEO FOTO Marș anti Ponta la Sibiu - A durat fix 15 minute și s-au strâns vreo 250 de oameni
Foto Arhiva

miting anti pontaChemarea liberalilor sibieni la un marș de protest pe traseul sediul PNL de pe Nicolae Bălcescu până la Prefectură și apoi în Parcul Astra, a fost onorată de aproximativ 250 de oameni.

Demersul public făcut de liberalii sibieni pentru sensibilizarea populației de a participa la un marș pentru susținerea demiterii premierului Victor Ponta, nu a avut priză prea mare la sibieni.
Vineri în jurul orei 12.30 aproximativ 150 de persoane erau prezente în fața sediului PNL de pe strada Nicolae Bălcescu. Până la ora 12.47 când coloana s-a pus în mișcare s-au mai strâns încă vreo 100 de oameni, majoritarea membrii sau simpatizanți ai PNL-ului din Sibiu.
În frunte cu viceprimarul Virgil Popa și vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Șovăială și colegul său Marcel Luca, dar și câțiva consilieri locali și județeni ai PNL, manifestanții au pornit spre Prefectura Sibiu.
S-a scandat ”Jos Ponta”, ”Premier cercetat pentru furtul de la stat”, ”Noi vom vota, Ponta va pleca”, ”Plagiator îti e frică de popor”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie”, ”Afara, afară cu trădătorii din țară”, ”Hoții, hoții”, preț de 5 minute în fața sediului Prefecturii Sibiu, după care manifestanții s-au îndreptat spre Parcul Astra. Aici Constantin Șovăială le-a mulțumit protestatarilor și le-a spus să plece acasă.
”Cred că este un semnal pentru Ponta ca să își dea demisia și să plece de la Guvern. (..) Noi ne dorim un Guvern PNL”, a spus Șovăială.

Marșul de la Sibiu nu a sensibilizat însă și parlamentarii, care au votat respingerea moțiunii depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta, fiind înregistrate 194 de voturi „pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind „împotrivă”, iar 7 anulate. Premierul Ponta a arătat, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=dhNgWZhPwTw”]

Ultima oră

Comentariul meu