ediția de primăvară a zilelor culturale ale judeţului sibiu se încheie în acest weekend pe valea hârtibaciului

hosmanSfârșitul acestei săptămâni aduce încheierea ediției de primăvară a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu care vor poposi pe Valea Hârtibaciului. Localităţile care vor găzdui evenimentele culturale sunt Agnita, Bruiu și Merghindeal.

„Ultimul sfârșit de săptămână din ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu ne duce cu proiectul nostru cultural-turistic pe Valea Hârtibaciului, o zonă plină de tradiții și locuri frumoase. Programul variat aduce în fața publicului – localnici și turiști – o ofertă culturală deosebită de care sunt sigur că ne vom bucura cu toții”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Căminul cultural din Merghindeal găzduiește sâmbătă dimineaţa, de la ora 10:00, Caravana Astra Film unde copiii pot viziona mai multe filme documentare captivante, iar de la ora 11 actorii Teatrului ”Gong” le vor prezenta spectacolul ”Greierele aproape faimos”. Tot la Merghindeal Biblioteca astra vine cu două proiecte, primul de la ora 16:00, inaugurarea Raftului Mereu Aproape – lansarea donației de carte din cadrul Campaniei Raftul Mereu Aproape însoțită de un atelier de lectură publică, iar al doilea, de la ora 17:00, un atelier de povești dedicat populației de cortorari, intitulat ”Povești magice țigănești de pe culmea Dealului Frumos”.
Biserica evanghelică din Agnita găzduiește de la ora 19:00  ”Ora de muzică clasică”, un concert cu formaţiile camerale ale Filarmonicii de Stat Sibiu prin care melomanii din tot județul au ocazia să asculte partituri celebre ale muzicii clasice.
La Bruiu, în Căminul Cultural, începe sâmbătă de la ora 10:00 Festivalul ”Obiceiuri şi Tradiții” organizat de Școala Populară de Arte şi Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, festival care continuă duminică, în aceeași locație, după deja tradiționalul spectacol folcloric al Ansamblului Profesionist ”Cindrelul – Junii Sibiului”, programat de la ora 13:00. Vor participa soliştii: Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Răzvan Năstăsescu, Alina Pinca, Adriana şi Mariana Anghel.
Pentru ultimul week-end de excustii, Asociația Județeană de Turism Sibiu propune tema ”Meşteşuguri şi muzică clasică pe Valea Hârtibaciului” unde puteți descoperi Drumul Naturii, urmând traseul Sibiu – Cornăţel – Hosman – Alţâna – Agnita. Valea Hârtibaciului este o regiune recunoscută pentru biodiversitate, meşteşuguri tradiţionale şi pentru peisajul cultural foarte bine păstrat încă din perioada medievală. Participanții vor experimenta o plimbare inedită cu motodrezina, pe şinele fostei mocăniţe, pe ruta Cornăţel – Hosman. Vor merge apoi către biserica fortificată din Hosman, în incinta căreia vor descoperi istoria şi obiceiurile locului. Din Hosman drumeții pleacă spre Alţâna, unde vor participa la un atelier de confecţionare a măturilor din sorg, vor vizita biserica fortificată şi muzeul interetnic. De asemenea vor descoperi istoria regiunii trecând pragul Muzeului de Istorie ”Valea Hârtibaciului”. În biserica evanghelică din burgul medieval Agnita vor savura concertul de muzică clasică al formaţie camerale Trio „Flaut, Clarinet, Violoncel” a Filarmonicii de Stat Sibiu. Plecarea are loc din parcarea Sălii Thalia Sibiu la ora 09:00, cu întoarcere la ora 21:00. Preţul excursiei este de 40 de lei/persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere la adresa office@sibiu-turism.ro, telefon 0269 218121.
Nu vor lipsi de la Bruiu târgul cu produse tradiționale ale micilor producători locali și standul de prezentare al Consiliului Județean Sibiu unde cei mici vor putea participa la diverse ateliere creative.

Ultima oră

Comentariul meu