video - noi detalii despre aterizarea uriașului boeing 777 la sibiu. de unde vine și cât stă în românia!

boeing_777-200După ce am anunțat în premieră faptul că Sibiul va fi primul aeroport din România unde va ateriza unul din cele mai mari avioane de pasageri din lume, Ora de Sibiu vă oferă noi detalii legate de acest eveniment.

Aeronava va ajunge pe pista aeroportului internațional din Sibiu în dimineața zilei de 16 iunie, urmând să rămână parcat aici preț de exact trei ore. Surse de încredere au declarat pentru Ora de Sibiu că avionul va aduce mai mulți soldați chiar din Statele Unite ale Americii, iar de la Sibiu, la bordul uriașei aeronave vor fi îmbarcați alți câteva sute de militari din trupele NATO.
Modelul de Boeing 777 care va ateriza la Sibiu, face parte din clasa 777-200ER (Extended Range – autonomie extinsă) și poate să transporte la bordul său peste 300 de pasageri. Totuși acesta nu este cel mai mare model din gama Boeing 777, dar este cu siguranță cel mai mare avion din această gamă care va ateriza în România, până în momentul de față.
Oficiali ai aeroportului din Sibiu, au confirmat sosirea acestui avion în dimineața zilei de 16 iunie și au promis că vor fi oferite detalii suplimentare în zilele ce urmează.

Ce este un Boeing 777-200ER
Boeing 777-200ER a fost oferta inițială pentru piața B, având o masă autorizată mai mare (263-286 t.), rezervoare adiționale de combustibil, și o autonomie crescută, între 11,000 și 14,300 km. Primul model a fost livrat în 1997 liniei British Airways. Modelul deține recordul de zbor cu un singur motor – a zburat timp în siguranță timp de 192 minute (limita maximă ETOPS la vremea respectivă) pe 17 martie 2003, cu 255 de pasageri la bord, deasupra Oceanului Pacific, aterizând apoi în siguranță. Au fost comandate 430 de avioane, din care au fost deja livrate 395. Competiția este Airbus A340-300.

Istoria Boeing 777
Boeing 777 (prescurtat uneori și T7) este un avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate construit de firma americană Boeing. Acest tip de avioane deține recordul curent de autonomie pentru avioane comerciale (17.450 km fără alimentare). Alte caracteristici speciale ale aeronavei includ fuselajul perfect circular, un set de șase roți pe fiecare ax al trenului de aterizare, și posibilitatea de a fi echipat cu motorul foarte performant General Electric GE90.
777-le a fost proiectat exclusiv folosind tehnologia CAD (cu ajutorul versiunii 3 a programului CATIA), fiind primul avion proiectat fără construirea de structuri de încercare înainte. Verificarea îmbinărilor și a tehnicilor de construcție s-a făcut tot digital, toate structurile construite fiind incluse în avioanele produse propriu-zis. Avionul a fost gândit să servească ca model imediat superior Boeing 767, și a fost construit în consultanță cu liniile aeriene (au participat United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, ANA, British Airways, JAL, Qantas, and Cathay Pacific) Prima comandă a venit de la United Airlines în 1990, și primul zbor a avut loc la 14 iunie 1994 la fabrica Boeing din Everett, lângă Seattle. A fost primul avion bimotor certificat ETOPS 180 (putând zbura la maxim 180 de minute de orice aeroport capabil să-l preia).
Este unul din cele mai bine vândute avioane de pasageri de mare capacitate (cu două culoare) din istorie, 988 de bucăți fiind comandate, din care 635 au fost deja livrate liniilor aeriene. Competitorii săi principali sunt Airbus A330 (pentru rute pe distanțe medii), Airbus A340 (pentru rute pe distanțe lungi, cu mențiunea că acest model are dezavantajul de a avea patru motoare) și în viitor Airbus A350XWB-1000. Boeing plănuiește să înlocuiască modelul cu modelul cu nume de cod Yellowstone 3 în 2012-2015, conform wikipedia.org.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=UNPXisT3B9c” splash=”https://i.ytimg.com/vi/UNPXisT3B9c/sddefault.jpg” caption=”Boeing 777, from A to B”]

Ultima oră

Comentariul meu