video - premieră medicală națională la sibiu. operaţie de plastie mitrală cu sistemul „cor-knot”

operatie polisano sibiuMarți de la ora 15.00, la Spitalul European Polisano a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia sau dat detalii despre o operație de plastie mitrală făcută printr-un sistem folosit până în prezent de către medici de la New York State University.

Spitalul European Polisano a organizat azi, 9 iunie 2015, de la ora 15.00, o conferinţă de presă alături de şeful catedrei de chirurgie cardiovasculară al New York State University, prof. Dr. Charles Lutz.
Evenimentul a fost live-video pe site-ul nostru cu începere de la ora 15.00.
În cadrul conferinţei s-a anunţat parteneriatul internaţional între Spitalului European Polisano şi New York State University. Tot în cadrul conferinței de presă a fost prezentată prima operaţie de plastie mitrală cu sistemul „Cor-Knot” din România.

„Misiunea noastra este de a dezvolta in Sibiu un centru de referinta internationala in chirurgia cardiovasculara, dar la costuri accesibile pacientilor din Romania. Prin infiintarea acestui parteneriat, Spitalul European Polisano ofera pacientilor cu patologii grave ale inimii, sansa de a beneficia de proceduri moderne de tratament, cu recuperare rapida, realizate cu echipamente noi de inalta performanta si sub indrumarea unor medici de top, cu o bogata experienta internationala in domeniul chirurgiei valvulare minim-invazive” a declarat Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica.

Costul unei astfel de operații la Polisano este de aproximativ 4500 de euro. Peste Ocean însă o astfel de intervenție costă peste 35.000 de dolari.

Programul va fi lansat prin realizarea in premiera pentru Transilvania a unui numar de trei interventii de plastie mitrala, la pacienti cu varste cuprinse intre 50-60 de ani, de catre Echipa Inimii – Heart Team, alcauita dupa model european, din chirurgi cardiovasculari si cardiologi interventionisti de renume international: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica, Dr. Nicolae Florescu, seful Sectiei de Cardiologie Interventionala si Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie Interventionala, impreuna cu anestezisti si cardiologi clinicieni. Medicilor Polisano li se va alatura o echipa medicala din New York, alcatuita din Dr. Charles Lutz, seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Universitar New York, cu 22 de ani de experienta profesionala in acest domeniu si Dr. Sorin Topor, seful Sectiei de Anestezie din cadrul Spitalului Universitar New York, medic roman care profeseaza in strainatate de 20 de ani.
VEZI ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI ÎN PLAYERUL DE MAI JOS

Ultima oră

Comentariul meu