cum să vă distrati alături de cel mic într-o zi de weekend

Pentru micutul dumneavoastra este foarte important timpul petrecut in familie, iar activitatile in aer liber reprezinta un motiv in plus de bucurie pentru acesta.  Prilej de a petrece putin timp impreuna la sfarsit de saptamana, activitatile sportive sunt adevarate stimulente fizice care influenteaza buna functionalitate a organismului copilasilor, dar si o maniera prin care se pot diversifica momentele familiale de relaxare. Cele mai populare sunt reprezentate de gatitul in comun, vizionarea emisiunilor preferate la TV sau  participarea la evenimente festive care apar sporadic in mediul citadin. Dezvoltarea armonioasa a micutului nu se limiteaza la oferirea unui mediu educational ideal, ci are legatura si cu frecventa momentelor in care acesta are oportunitatea de a petrece timp alaturi de parinti, dovada de dragoste, grija si afectiune. Suntem constienti de faptul ca timpul nu este deloc generos cu dumneavoastra, insa alegerea unor activitati potrivite determina momente de destindere si distractie care impresioneaza in egala masura toti membrii familiei.

Nimic nu se compara cu o duminica petrecuta in parc, mai ales daca in acelasi timp desfasurati si o activitate cu valente sportive: sesiunile de intreceri cu bicicletele sau tricicletele, un picnic in familie, sau drumetii lungi pe creste accesibile. In noua era a internetului, cumparaturile se fac foarte usor si gasiti magazine specializate in orice articol doriti. Pentru tricicletele celor mici, de exemplu, recomandam tricicletecopii.net. Explorarea naturii este un bun prilej de a oferi informatii educative celor mici, orice moment petrecut in mediul exterior fiind excelent pentru a le povesti ceva interesant care sa le deschida noi orizonturi si sa stimuleze diverse pasiuni, preucm pescuitul.

Cel mai fructuos mod prin care va puteti bucura de putinul timp disponibil este mizarea pe activitati specifice fiecarui sezon in parte. Suntem un popor prolific din perspectiva  obiceiurilor si traditiilor autohtone, mai ales ca avem ritualuri variate de pregatire pentru fiecare astfel de eveniment. Spre exemplu, o data cu apropierea Sarbatorilor Pascale incepem sa ne pregatim preparatele culinare specifice, momentele cheie fiind vopsirea oualelor, sau pregatirea faimoaselor deserturi traditionale: pasca si placinte.

In timpul sezonului estival, derularea sfarsiturilor de saptamana aduce in prim plan o alta categorie de activitati, precum vizitele dese la piscina, optiunea pentru o escapada la mare, sau diverse activitati desfasurate in parc: joaca pe tobogane sau pe balansoare. Pe de alta parte, chiar daca in timpul iernii codul termic nu este deloc compatibil cu un nivel sporit de confort, asternerea fulgilor de nea este un imbold de buna voie si distractie pentru micuti. Acestia se pot amuza construind oameni de zapada si jucandu-se pe derdelus, iar in momentele in care beneficiate de o fereastra de timp liber ii puteti invata sa schizeze sau le puteti achizitiona cateva sedinte de patina artistic la bazele sportive specializate.

Toamna este cadrul temporal ideal pentru derularea activitatilor de natura artistica, peisajul si metamorfoza mediului exterior fiind premisele pozitive care dicteaza alegerile noastre in aer liber. Configurarea unui ierbar cuprinzator si ilustrativ pentru speciile regasite cu precadere in gradina bunicilor este un bun stimulent educational si creative, in timp ce participarea la recolta de toamna este contextul perfect pentru a va relaxa alaturi de cei dragi, in timp ce savurati prospetimea fructelor abia culese.

 

Ultima oră

Comentariul meu