medicul sibian mihai roman, la cel mai prestigios curs de traumatologie din europa

dr. mihai romanÎn perioada 23.05-26.05.2015 a avut loc la Varşovia, în Polonia, „Cursul regional de traumatologie si tratamentul fracturilor – avansaţi – “AOTrauma Course—Advanced Principles of Fracture Management”, cel mai prestigios curs de traumatologie din Europa, desfăşurat sub egida societăţii elveţiene de traumatologie şi osteosinteză AO/ASIF.

Societatea AO/ASIF este cea care a pus bazele tratamentului modern al fracturilor şi a dezvoltat numeroase metode şi concepte de tratament din 1958, când fost înfiinţată şi până în prezent.
La acest eveniment, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu respectiv Universitatea Lucian Blaga au fost reprezentate de către Dr. Mihai Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie-Traumatologie a spitalului,  în calitate de lector/instructor.
Cursul a avut ca lectori ortopezi din Germania, Israel, Croaţia, Grecia, Ungaria, Slovenia, Cehia, Cipru, Canada, Turcia şi România. Au fost prezenţi 60 de cursanţi din Polonia (majoritatea) dar şi din Israel, Luxemburg, Cehia, Arabilă Saudită şi Elveţia. “Este prima oară când Sibiul este reprezentat printr-un lector la un nivel aşa de înalt, la acest prestigios curs internaţional care are loc o singură dată pe an. A fost o onoare pentru mine să primesc şi să onorez invitaţia de a mă alătura acestui grup de chirurgi-ortopezi de valoare a cărui filozofie se bazează pe principii precum performanţa caracterul, prietenia şi încrederea”, a declarat Dr. Mihai Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie-Traumatologie a SCJU Sibiu.
Cursul a avut un format modular care a constat în mai multe prezentări ce s-au desfăşurat atât teoretic sub formă de cursuri de instruire, cu discuţii de caz, cât şi practic prin efectuarea de operaţii pe mulaje sintetice. Participanţii au acumulat astfel informaţii valoroase despre procedurile de analiză şi luare a deciziilor în diferite cazuri dar şi abilităţi chirurgicale importante.
„Ţinând cont că acest curs s-a desfăşurat pe parcursul a  a trei zile si jumătate câte 11 ore pe zi, a  fost istovitor dar în acelaşi timp reciproc avantajos, toată lumea având de învăţat – atât participanţii cât şi noi, lectorii”, a mai precizat Dr. Mihai Roman.

Ultima oră

Comentariul meu