zilele culturale ale judeţului sibiu ajung pe valea târnavelor. programul e atractiv!

atel_bisericaDin Mărginimea Sibiului, Caravana Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu va poposi în acest sfârşit de săptămână  pe Valea Târnavelor. Localităţile care vor găzdui evenimentele culturale sunt Dumbrăveni, Biertan, Moşna şi Aţel.

„Acest penultim week-end din ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu aduce o ofertă culturală deosebită şi vreau să invit sibienii să participe la cât mai multe evenimente. Cu siguranţă orizontul lor cultural, orizontul de cunoaştere se va lărgi”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Sâmbătă dimineaţa, preşcolarii şi elevii din Dumbrăveni sunt aşteptaţi la ora 10, la Casa de Cultură din Dumbrăveni pentru a viziona mai multe filme documentare captivante, iar de la ora 11 vor putea viziona spectacolul de teatru „Greierele aproape faimos”. O parte din elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu vor expune produsele de artă tradiţională pe care le-au realizat în cadrul claselor de profil. De la ora 12, timp de două ore, la Castelul Apafi din Dumbrăveni, cei interesaţi de istorie vor avea ocazia să vadă colecţia muzeală a armenilor transilvăneni.
Biblioteca şi lecturile publice vor fi punctul de atracţie în Biertan şi Moşna. Astfel, tot sâmbătă, de la ora 11, la Biblioteca „Lada de Breaslă” din Biertan se va inaugura Raftul mereu aproape constituit dintr-o donaţie de carte făcută de Biblioteca Judeţeană Astra. Acelaşi eveniment va avea loc şi în Moşna, de la ora 16.30, la Biblioteca „Pasărea Măiastră”. O oră mai târziu, la 17.30, la Biserica Evanghelică din Moşna va începe un atelier de lectură publică, realizat împreună cu actori de la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.
Seara culturală pe Valea Târnavelor se va încheia la Aţel, la Biserica Evanghelică, unde de la ora 19 va începe un concert de muzică clasică oferit de cvartetul „Sibiu Philarmonic BRASS” al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Pe bicicletă, descoperind Aţelul şi împrejurimile
Explorarea frumuseţilor naturale ale zonei de nord a judeţului se va face pe bicicletă, în cadrul unui tur organizat sâmbătă, 6 iunie, în intervalul orar 10-20. Acţiunea sportivă se numeşte Aţel Bike & Hike Tour şi este un eveniment de lansare si popularizare a  traseelor realizate in cadrul proiectului Traseu Turistic Panoramic in Comuna Atel” implementat de Primaria Comunei Aţel, prin GAL Podişul Mediaşului. Programul propus este accesibil tuturor categoriilor de iubitori de natură şi sport. Se vor parcurge, însoţiţi de ghizi, următoarele trasee:
Traseul 1 – Mountain Bike – 36 km, Nivel Mediu-Avansat
Traseul 2 – Plimbare, Hike la Dupuş – 5 km
Traseul 3 – Mountain Bike –  12 km  spre Dupuş
Traseul 4 – Mountain Bike pentru copii – 3 km
Cei care vor face un popas între orele 13.30 şi  17 la Dupuş vor putea vizita Biserica Evanghelică şi vor avea parte de activităţi interesante de petrecere a timpului liber precum: tir cu arcul, minge de zorb, orientare turistica şi lupte in costume sumo. Iar după concertul de muzică clasică de la Aţel, cei mai romantici pot rămâne de la ora 12 la un foc de tabără şi la un concert de muzică folk.

Spectacol folcloric la Aţel
Ziua de duminică, Zilele Culturale vor fi concentrate în comuna Aţel, la Căminul şi în preajma Căminului Cultural. De la ora 13 fix, membrii fanfarei „Muzicienii Sibiului” vor aduce publicului voia bună, programul continuând cu un spectacol folcloric oferit de Ansablul Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului”, alături de soliştii Alina Bîcă, Nelu Albu, Robert Târnăveanu, Alina Pinca, Adriana şi Mariana Anghel. Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sibiu vor fi de asemenea prezenţi cu obiecte de artă tradiţională, iar Asociaţia Judeţeană de Turism va avea amenajat un stand cu informaţii turistice despre judeţul Sibiu. Ca de fiecare dată, prin grija Camerei Agricole Sibiu se va organiza o expoziţie cu vânzarede produse tradiţionale.

PROGRAM

SÂMBĂTĂ – 6 IUNIE 2015
DUMBRĂVENI  Casa de Cultură  Sala de spectacole
ora 10.00 – Caravana Astra Film
HAI SĂ NE JUCĂM! Birama din Mali
HAI SĂ DANSĂM! Hagar din Israel
IUBESC MUZICA! Peter şi vioara sa
IUBESC MUZICA! Vocea fetiţei Esraa
JUDEŢUL SIBIU. POARTA  DE SUD A TRANSILVANIEI

ora 11.00 – Teatru  pentru copii
Spectacol  „Greierele  aproape  faimos”

ora 10.00 – 12.00
Expoziție cu vânzare de  produse de artă  tradiţională,  realizate de elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii „ Ilie Micu” Sibiu

DUMBRĂVENI
CASTELUL APAFI
ora 12.00 – 14.00
–    Prezentarea Colecţiei Muzeale a Armenilor Transilvăneni; colaborare cu Reţeaua Naţională a Muzeelor din România

ATEL
Biserica Evanghelică
ora 19.00
„Ora de muzică clasică” Concert cu formaţiile camerale ale Filarmonicii, cvartetul  „SIBIU Philharmonic BRASS”

BIERTAN
Biblioteca „Lada de Breaslă”
ora 11.00
Inaugurarea Raftului Mereu Aproape – lansarea donației de carte, urmată de un atelier de lectură publică.

MOȘNA
Biblioteca „Pasărea Măiastră”
ora 16.30
Inaugurarea Raftului Mereu Aproape – lansarea donației de carte, urmată de un atelier de lectură publică.

ora 17.30
Biserica Evanghelică
„Biblioteca Inimă Poezia” – atelier de lectură publică, realizat împreună cu actorii de la Radu Stanca

Drumeţie: „Panoramic bike tur în Aţel”
Punct de întâlnire, Aţel, orele 10.00 – 20.00
Detalii şi înscrieri: panoramic-tour.ro,  office@sibiu-turism.ro, 0269 218 121

DUMINICĂ – 7 IUNIE 2015

AŢEL
Căminul Cultural
ora 13.00
Spectacol Folcloric
Fanfara „Muzicienii Sibiului”
Ansamblul Folcloric  Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” cu soliştii:
o    Alina Bîcă
o    Nelu Albu
o    Robert Târnăveanu
o    Alina Pinca
o    Adriana şi Mariana Anghel
Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu ” Sibiu

ora 13.00 – 17.00
Stand „Info Turistice Județul Sibiu”

Caravana Zilelor Culturale Sibiu – Aţel
Plecare din Sibiu, parcare Sala Thalia, ora 12.00
Plecare din Aţel, ora 17.00
Detalii şi înscrieri – tel.: office@sibiu-turism.ro, 0744 585 395
Expoziţie cu vânzare – standuri cu produse tradiţionale în Aţel

Ultima oră

Comentariul meu