drama unui băiețel de 12 ani din sibiu. cântărește 160 de kilograme! - video

flaviusFlavius Roșian suferă cumplit pentru că nimeni nu se împrietenește cu el din cauza faptului că are o greutate de aproape 3 ori mai mare decât în mod normal. Copilul din Sibiu suferă de obezitate infantilă, el având 160 de kilograme la doar 12 ani.

Desi e un caz aparte, cifrele sunt ingrijoratoare. Aproape jumatate dintre copiii din Romania cantaresc mai mult decat ar trebui, iar statisticile arata ca sunt chiar si de 20 de ori mai multi minori supraponderali decat acum 12 ani.
In multe cazuri, vina o poarta si parintii, pentru ca nu nu le schimba alimentatia. Cei mici devin prizonierii kilogramelor si isi pun viata in pericol, daca nu sunt tratati.
Flavius nu poate iesi la joaca alaturi de alti copii. Respira cu dificultate, se imbraca foarte greu si nici macar nu poate sa isi lege sireturile.
Poarta haine in care ar intra trei copii de varsta lui. A fost diagnosticat cu obezitate morbida si, din pacate, continua sa ia in greutate.
”Mi as dori cel mai mult sa fac fotbal sa ma joc cu alti prieteni”, spune acesta.
”Sunt oameni mari care intorc capul si zic ca uite ce gras e si eu le spun ca e un copil bolnav”, zice si mama copilului.
Aceasta povesteste ca baiatul ei a inceput sa se ingrase de la trei ani, cand a fost diagnosticat cu Sindromul Cushing, o problema care ii impiedica functionarea glandeor suprarenale. Una din consecintele acestui sindrom este cresterea in greutate si cresterea poftei de mancare. Iar mama nu are puterea sa ii spuna NU atunci cand cere de mancare.
Copilul nu tine regim si nici nu face sport, pentru ca are inima invelita in grasime, iar mama povesteste ca noaptea trebuie supravegheat pentru ca nu cumva sa nu i se opreasca respiratia in somn.
Din cauza problemelor de greutate, Flavius nu este acceptat de copiii de varsta lui. Baiatul sufera cumplit pentru ca nu are prieteni si lumea il arata cu degetul. Starea lui de sanatate se poate agrava oricand.
Prof dr. Constantin Dumitrache: ”Complicatii cardiace, hipertensiunea este la indemana acestor copii, apare foarte timpuriu, apar fenomene de tip artelosclerotic, tulburari ale sexualizarii. Apare o pubertate tarzie, cartilagele de crestere raman deshise”.
Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului spun ca un astfel de caz ar fi trebuit deja sa fie in grija autoritatilor locale, dar si a consilierului scolar. Atat baiatul cat si mama ar trebui sa fi inclusi intr-un program de consiliere psihologica pentru a intelege cat de grava este situatia in care se afla.
Din pacate, obezitatea infantila tinde sa devina o problema greu de controlat in Romania.

Sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu