GALERIE FOTO - ”Sînt o babă comunistă!” primit cu aplauze furtunoase la Sibiu

prima pozaTeatrul de Balet Sibiu a prezentat miercuri, 27 mai 2015, de la ora 19:00, premiera națională a spectacolului de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, după romanul omonim al lui Dan Lungu.

Spectacolul a avut-o în prim-plan, în rolul Emiliei, pe Adela Floricioiu, solistă a Teatrului de Balet Sibiu, cu o carieră de cincisprezece ani în dans. Myrna Squire (Canada) a interpretat rolul fiicei. Spectacolul a avut la bază un libret scris de autorul romanului, coregrafia fiind realizată de Aleisha Gardner (Noua Zeelandă). Conceptul scenografic aparține artistului vizual Ionuț Cristian Marin, Doctor în Arte vizuale. Muzica originală a fost compusă de tânărul compozitor Tibor Cari, laureat UNITER pentru muzică de teatru în 2013. Colajul muzical, ce a renunit melodii românești ale anilor ʼ90, dar și folclor autentic românesc, a fost realizat de Aleisha Gardner.

“Cele cincisprezece minute de aplauze spun totul despre acest spectacol”
Spectacolul “Sînt o babă comunistă!” a fost foarte bine primit de publicul din Sibiu. Redăm mai jos câteva dintre reacțiile spectatorilor din sală, imediat după premiera spectacolului:
“Cred că aplauzele care au durat mai bine de un sfert de oră spun totul. E un spectacol mare, care ar trebui să se repete de mai multe ori nu numai în Sibiu, în toată țara.”
“A fost minunat. Ne-am așteptat să fie frumos. O abordare inedită. Ne-a impresionat! Sunt o admiratoare a lui Dan Lungu. I-am citit toate cărțile. Aleisha Gardner a surprins bine istoria noastră națională. Scenografia a reușit să surprindă tot ce a însemnat viața noastră în perioada comunistă.”
“Este extraordinar, mai ales că am trăit vremurile acelea. Mie mi-a plăcut foarte mult. Eu am plecat de mult din țară, de pe vremea lui Ceaușescu. Vin în vizită acum și mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit extraordinar.”
“Multă mișcare, foarte multe simboluri. Sunt foarte impresionat de faptul că s-au combinat formule diferite de teatru, că simulările au atins mai mult decât autenticul și că, până la urmă, trupa aceasta a realizat un act artistic pentru care personal sunt satisfăcut ca simplu spectator.”

A doua reprezentație, în data de 3 iunie 2015, cu Abigail Cockrell în rolul Emiliei
Spectacolul “Sînt o babă comunistă!” va avea o a doua reprezentație în această stagiune, în data de 3 iunie 2015, de la ora 19:00. Reprezentația din 3 iunie o va avea în distribuție pe Abigail Cockrell (SUA) în rolul Emiliei. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate (pentru 48 de ore) pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Ultima oră

Comentariul meu