video - țăranii din cârțișoara, actori într-un film german ”turnat” în satul sibian

tarani filmForfotă mare în localitatea sibiană, Cârțișoara.  Localnicii au devenit peste noapte actori în toată regula, într-un film german care se realizează pe tărâmuri românești. Oamenii primesc și bani pentru figurația din film.

Ţăranii de la Cârţişoara, judeţul Sibiu, au lăsat sapa şi s-au făcut actori. De la un capăt la altul al comunei toţi ţăranii îşi repetă rolurile. Nu foarte laborioase. Sunt doar figuranţi într-un film realizat de germani, dar şi-au luat rolul în serios. Mai ales că pe zi primesc 50 de lei pentru prestaţie.
La Cârţişoara, muncile câmpului pot să mai aştepte. Localnicii sunt foarte ocupaţi zilele acestea cu actoria. Pentru reprezentanţii companiei germane care fac filmul ţăranii de la Cârţişoara sunt figuranţii perfecţi, iar ei, încă de a doua zi s-au simţit…profesionişti.
Practic se pune în scenă o nuntă românească la care ajunge un evadat din Germania, fratele miresei. Scenariul le-a plăcut mult localnicilor, aşa că nicio altă treabă la câmp sau în gospodărie nu le-a stat în cale. Mai ales că pe zi primesc 50 de lei, iar cei care au şi replici o sută de lei.
De câştigat are şi primăria din localitate, potrivit România TV.
„Ei au ales caminul din Oprea Cârţişoara e facut pe stilul vechi si s-a mentinut arhitectura veche la cămin. Doua mii de lei are primaria din toata afacerea”, a declarat Dorin Magda, primarul din Cârţişoara.
Ţăranii recunosc că mult mai uşoară este actoria decât agricultura.

Sursa: RTV

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Este super frumos,nu pot sa dau prea multe detalii,dar,filmul o sa fie superb,oamenii care lucreaza in el,de la echipa la figuratie sunt foarte profesionisti!!! Urati-ne bafta!!! sa dea Domnul sa-l difuzeze si la noi la televizor, o sa vedeti acolo cat de bine lucrezi cand te intelegi bine in echipa!!!