un candidat la primăria din bălți vrea să transforme orașul ”într-un sibiu”

baltiMoldoveanul Boris Marcoci are ca principal slogan al campaniei sale electorale, transformarea orașului Bălți într-un Sibiu, în următorii zece ani. Asta cu condiția ca locuitorii din cel de al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, să îl aleagă primar.

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova s-a lansat ieri oficial în campania electorală la Bălți. Candidatul partidului la funcția de primar al municipiului, Boris Marcoci, a ales să își prezinte programul electoral la intrarea în Aleea clasicilor din Bălți, construită în urmă cu câțiva ani la inițiativa și cu suportul financiar al lui Marcoci, anunta ziarulnational.md.
Boris Marcoci este un om de afaceri bine cunoscut, în special în zona de nord a republicii. Compania de construcții pe care o conduce este astăzi una dintre cele mai mari din regiune. De câțiva ani, businessmanul are un vis – vrea să transforme Bălțiul în Sibiu.
Boris Marcoci a început să se gândească la posibilitatea de a candida la funcția de primar al mun. Bălți încă de acum doi ani. „Am fost provocat de nepăsarea cu care este condus orașul meu iubit. De ani buni, în Bălți, nu se face nimic pentru oameni și pentru bunăstarea orașului. Fiind de profesie inginer-constructor, eu văd multe proiecte de infrastructură care ar putea fi implementate aici, din granturi europene. Sunt multe posibilități, dar nimeni nu le valorifică”, susține candidatul PLDM la fotoliul de primar al mun. Bălți.

Bălți transformat în Sibiul Moldovei
De altfel, de-a lungul anilor, omul de afaceri, care este și consilier în Consiliul Municipal Bălți din partea PLDM, a realizat, pe cont propriu, mai multe proiecte în oraș.
Acum, în calitate de viitor primar, Boris Marcoci își dorește să construiască, în Bălți, cel puțin două grădinițe, trei cantine sociale la care să poată lua prânzul, gratuit, persoanele social-vulnerabile și să reînnoiască 50 km de apeduct.
„În zece ani de zile, Bălțiul poate fi transformat într-un Sibiu. Acesta este scopul meu dacă ajung primar”, a declarat Boris Morcoci.
Ultima dată, Bălțiul a avut un primar vorbitor de română în anul 1936. „Este momentul să spargem gheața și să redăm orașul populației majoritare”, îndeamnă Morcoci.
Pe lista de candidați la funcția de consilieri în Consiliul Municipal Bălți, PLDM a inclus mai mulți ingineri, arhitecți, dar și medici.
Sursa: ziarulnational.md

Ultima oră

Comentariul meu