tabără de dezvoltare personală pentru elevi, la universitatea ”lucian blaga” din sibiu

tabara de dezvoltare profesionalaUn număr de 43 de elevi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș au învățat care sunt principalele abilități ce trebui dezvoltate pentru a avea o carieră de succes.

Ei au participat la activități de consiliere și orientare în carieră în cadrul unei tabere de dezvoltare personală ce a avut loc la Sibiu și a fost organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul proiectului “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”. „Taberele de dezvoltare personală au drept obiectiv dezvoltarea abilităților elevilor – încrederea în sine, auto-controlul, adaptabilitatea, flexibilitatea, creativitatea, spiritul de inițiativă, curajul, punctualitatea, abilitatea de a comunica și colabora în echipă, gestionarea metodelor de lucru – sprijinirea elevilor pentru a se autocunoaște și a se dezvolta personal astfel încât să decidă ulterior informat în ceea ce privește ruta universitară pe care să o urmeze sau inserția ulterioară pe piața muncii”, a declarat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.
Tabără de dezvoltare personală a cuprins sesiuni interactive dedicate orientării în carieră, susţinute de psihologi, consilieri în carieră şi experţi educaţionali ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Elevii au venit însoțiți de 4 profesori. „Pe parcursul activităților, elevii au beneficiat de sprijinul și de sfaturile avizate ale experților de la ULBS. Metodele interesante și inovatoare au reușit să stimuleze și să mențină interesul participanților, constituind veritabile provocări de manifestare nu numai a cunoștințelor, ci și a creativității, a spiritului de inițiativă și a abilităților de interrelaționare.” a spus doamna profesor Ștefan Diana, cadru didactic la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș.
În numele colegilor ei, participanți la tabără, eleva din clasa a XI-a Daniela Mihaela Sasu a dorit să împărtășească câteva gânduri legate de experiența de la Sibiu: „Dorim să le mulțumim organizatorilor și consilierilor de la ULBS pentru căldura cu care ne-au primit, energia pozitivă pe care ne-au transmis-o și încrederea pe care ne-au insuflat-o. Cu toții au contribuit la instruirea fiecăruia dintre noi pentru a ne alege nu cele mai mari, ci cele mai dulci roade din copacul vieții noastre. Aceste trei zile s-au sfârșit mai repede decât am fi vrut noi, dar pe parcursul lor am învățat elemente esențiale pentru dezvoltarea noastră, atât profesională, cât și personală. A fost o experiență de care o să ne amintim cu drag!”
Proiectul “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”, POSDRU/160/2.1/S/132690 este implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este parteneră alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ultima oră

Comentariul meu