un fond de investiții intră în afacerea polisano pentru 30 de milioane de euro

polisano sediuGrupul Polisano, controlat de familia Vonica, urmează să atragă în acţionariat un fond de investiţii, care ar plăti 30 milioane euro pentru un pachet de 25% din acţiuni. Anunțul a fost făcut de Remus Borza, preşedintele grupului, care nu a dorit să precizeze numele fondului.

„Am agreat la Londra condiţiile pentru ca un fond de investiţii, unul dintre cele mai mari din lume, să vină cu un aport de 30 milioane de euro pentru un pachet de 25%“, a precizat Borza. Acordul va fi semnat luna aceasta, potrivit preşedintelui Polisano.
Înţelegerea evaluează Polisano la 120 milioane euro, iar un due diligence urmează să se realizeze în perioada următoare. Fondurile asigură stingerea datoriilor intragroup.
Fondul urmează să preia acţiuni într-o nouă companie, Polisano SA, care deţine pachetul integral de acţiuni în cadrul a patru firme: Polisano SRL (distribuţie medicamente), Clinica Polisano SRL (clinici şi spitale), Polisano Phar­maceuticals (producţie) şi Sibpharma-med (farmaciile Polisano). Acestea au avut în 2013 o cifră de afaceri cumulată de aproape 1,7 mld. lei (384 mil. euro). Sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu