galerie foto - sibiul, mediașul, mărginimea și avrigul în poze din 1933. super colecție!

foto veche piata mica sibiuUnul din cei mai cunoscuți fotografi ai începutului de secol 20, germanul Kurt Hielscher, a făcut câteva zeci de fotografii în toată România. În poze apar și instantanee din Sibiu, Mediaș, Avrig, Boița, Poiana Sibiului, Rășinari, Săliște și nu numai.

Cunoscutul fotograf german Kurt Hielscher a colindat Europa, la începutul secolului XX, şi nu putea să rateze Transilvania. Într-un album publicat în 1933, fotograful a surprins felul în care aratau oraşele şi satele din Transilvania, iar imaginile sunt, mai ales acum, după mai bine de 80 de ani, impresionante.
De la fotografii cu Castelul Bran, la imagini surprinse în Sighişoara, Mediaş sau Braşov, la portrete impresionante cu bătrânii din satele Transilvaniei, colecţia lui Kurt Hielscher este cu adevărat ceva aparte.
Apar și imagini care sunt surprinse Piaţa Mică din Sibiu, biserica satului Boiţa, costume din Boiţa şi oameni la un pahar de vin în Poiana Sibiului.
Mai departe, fotograful neamţ a surpsins în detaliu ardelenii, obiceiurile lor şi trăsăturile sătenilor din Poiana Sibiului, Avrig, Răşinari, Drăguş, Arpaşul de Jos, Sălişte sau Viscri.
Iată mai jos o galerie foto cu pozele făcute de fotograful german.

sursa  foto: muzeuldefotografie.ro

Ultima oră

Comentariul meu