foto - șase orașe europene într-o expoziție la primăria sibiu. expoziția itinerantă triptychon

fodorPrimarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor și primarul general al orașului Landshut, domnul Hans Ramf au prezentat joi, 14 mai, în sala expozițională a Primăriei Sibiu o expoziție itinerantă de pictură intitulată TRIPTYCHON – Solidaritate, al cărui curator este artistul plastic din Landshut, domnul Helmut Stix.

Expoziția este prezentată de orașul Landshut din Germania, oraș înfrățit cu Sibiul și cuprinde 36 de picturi realizate de artiști din orașul german și din orașele înfrățite cu acesta – Compiègne (Franța), Elgin (Scoția), Ried im Innkreis (Austria), Schio (Italia) și bineînțeles Sibiu. Orașul nostru este reprezentat de lucrări ale artistului Andrei Szabo, celelalte tablouri fiind semnate de Paolo Giaretta, Rainer A. Riepl, Hemut Stix, Raymond Viault – Hervio și Ray Marshall.
“Și pe noi, sibienii, ne leagă ceva de țările în care se află aceste orașe care expun astăzi. Cu Franța suntem foarte apropiați prin prisma relației cu orașul partener Rennes și regiunea Ille et Villaine. De Italia ne leagă originea latină, temperamentul asemănător, dar și evenimente culturale ce au avut loc în Sibiu și chiar în ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru va fi prezentă o trupă din Italia. Istoria este cea care a legat Transilvania și Sibiul de Austria, o relație care se păstrează și astăzi, între altele prin înfrățirea cu orașul Klagenfurt. Teatrul Național Radu Stanca ne-a ajutat să avem contacte directe cu Scoția, participând cu mare succes la bine-cunoscutul Festival de Teatru din Edinburgh.
Îi mulțumesc domnului primar Hans Rampf pentru aceasta vizită pe care am așteptat-o din 2012 și care s-a concretizat acum” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului la deschiderea expoziției.


Expoziția  a fost vernisată cu ocazia unei vizite la Sibiu a unei delegații conduse de primarul orașului Landshut, dl Hans Ramf, din care au făcut parte consilieri locali, dar și membri ai Asociației de Prietenie Sibiu-Landshut. Tablourile vor rămâne în sala expozițională a Primăriei Sibiu în perioada 14-18 mai, putând fi admirate de publicul larg.

Ultima oră

Comentariul meu