sibienii chemați din nou la un marș pentru protejarea pădurilor. tot în piața mare!

protestPână în prezent peste 300 de sibieni și-au anunțat prezența la protestul împotriva despăduririlor abuzive, care va avea loc în data de 16 mai 2015, ora 16.00, în Piața Mare, lângă statuia lui Gheorghe Lazăr.

Evenimentul este organizat de către comunitatea ”Uniți Salvăm” și este susţinut de mai multe grupuri şi organizaţii sibiene interesate de protecţia mediului înconjurător. Protestul are avizul primăriei.
În data de 16 mai la ora 16:00, în centrul Sibiului (Marș pe traseul: Piaţa Mare – Piaţa Mică – Piaţa Mare – Pietonala Bălcescu – Farmacia 24 – Retur Piaţa Mare) vom protesta – îmbrăcați în verde. Cine are posibilitatea este rugat să aducă un izopren, o salteluţa sau o pătura veche pentru a ne întinde pe jos precum copacii care au fost tăiați în mod abuziv.
”Astfel dorim să ne alăturăm celorlalte oraşe, atât din ţară cât și din diaspora , împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România cu nici 27% din suprafaţa împădurită faţă de 31.8% din suprafaţa ţării în 1990”, spun organizatorii protestului.
Prin această inițiativă protestatarii cer sprijinul Preşedintelui şi Guvernului României pentru ca:
– resursele naturale să fie exploatate transparent şi protejate ca o moştenire naţională;
– adoptarea unui Cod Silvic să apere pădurile şi să ne protejeze de practicile abuzive ale companiilor;
– să se înăsprească controalele la procesatori şi în Portul Constanţa;
– să se oprească tăierile de pădure din parcurile naţionale;
-să se suspende funcționarea ilegală a fabricii de debitare și prelucrare a lemnului a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., din comuna Reci, județul Covasna.
Foto: Marius Miclea

Ultima oră

Comentariul meu