Liviu Dragnea a demisionat după ce a primit sentința in Dosarul Referendumul
FOTO arhivă

Liviu Dragnea a demisionat din guvern şi a anunţat că îşi va depune mandatul şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD.  Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

În dosarul referendumul, peste 70 de primari şi reprezentanţi ai PSD în secţiile de votare sunt acuzaţi că au fraudat votul prin divulgarea secretului de vot, într-o reţea de comunicaţii prin care reprezentanţii PSD din secţiile de votare comunicau la centru cum evoluează voturile, „Da” sau „Nu” pentru demiterea lui Traian Băsescu. După decizia intanţei Dragnea a avut o discuţie cu Victor Ponta, după care împreună au plecat la sediul PSD, scrie gandul.info.dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul în care peste 70 de primari şi reprezentanţi ai PSD în secţiile de votare sunt acuzaţi că au fraudat votul prin divulgarea secretului de vot, într-o reţea de comunicaţii prin care reprezentanţii PSD din secţiile de votare comunicau la centru cum evoluează voturile, „Da” sau „Nu” pentru demiterea lui Traian Băsescu. Procurorii DNA au cerut pedeapsă cu executare pentru vicepremierul Liviu Dragnea, pedeapsa pentru infracţiunea de care este acuzat ajungând până la 5 ani de închisoare. Decizia de astăzi a instanţei supreme nu este definitivă, ea putând fi contestată la completul de 5 judecători.

„Mă consider nevinovat. Rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus, cum se mai poate face campanie în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată un folos necuvenit. Este un precedent periculos pentru oricine doreşte să facă campanie”, a spus Dragnea.

La rândul său, Premierul Victor Ponta a susţinut că va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis pentru o nouă nominalizare în funcţia de ministru al Dezvoltării. „Referitor la funcţia politică din PSD, am fost ales cu domnul Dragnea. Luni le spunem colegilor ce am făcut şi ce putem face pe viitor”, a mai spus Ponta.

”Am văzut decizia Curţii Supreme, este o decizie simbolică de condamnare din punct de vedere juridic a unei acţiuni politice, suspendarea preşedintelui Băsescu şi referendumul, practic a celor 7,4 milioane de români care au votat, şi a liderilor  domnul Dragnea are ghinionul de a fi singurul acuzat în dosar, decizia a fost luată de toţi liderii PSD, PNL şi un număr mare de parlamentari”, a fost poziţia lui Victor Ponta. 

 

Ultima oră

Comentariul meu