copiii cu nevoi speciale dansează la un festival special la sibiu

copii dizabilitatiDouă grupuri de dans din cadrul CSEI Nr.1 Sibiu participă vineri, la Festivalul – concurs de dans „Împreună prin artă” ediţia a II-a, care are loc la Sala Thalia.

Festivalul este organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu în parteneriat cu Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu și al Direcţiei Judeţene de Tineret și Sport.
”Nu toti copiii pot să alerge, să sară sau să se joace. Nu toți pot dansa, dar sigur cu toții doresc toate acestea și visează că într-o zi se vor întâmpla aievea! Pentru copiii noștri, visul se va împlini în cadrul acestui festival!” afirmă Adriana Cioroagă, profesor de educație fizică și sport, una dintre responsabilele cu pregătirea copiilor pentru competiție.
Primul dans numit sugestiv Vis Împlinit, este deosebit prin faptul că între cei 18 copii din clasele IV-VIII, coordonați de prof. Mihaela Mureșanu și prof. Adriana Cioroagă sunt integrați 6 copii în scaune rulante, împlinind astfel dorința fierbinte a copiilor cu nevoi speciale de a participa la actul artistic, de a se integra și pentru o parte dintre ei, de a trece dincolo de limitele impuse de dizabilitatea lor.
Cel de al doilea număr va fi un dans expresiv de cabaret susținut de 8 elevi din clasele I si a-II-a, coordonați de prof. Daniela Popovici, prof. Alina Mânzălescu și prof. Daniela Kondort. Piesa din coloana sonora a filmului „De trei ori Bucuresti” (1967) intitulată ”Coșarul” va fi fundalul muzical pe care micuții ”coșari” vor dansa răspândind norocul pe scena festivalului.

Ultima oră

Comentariul meu