europafest aduce muzica lui chopin la sibiu

momoka_Seara de joi, 14 mai 2015 deschide, la Sala Thalia, suita manifestărilor aflate sub egida EUROPAfest 2015, proiect ce se desfăşoară în Bucureşti pe parcursul a zece zile (14-23 mai).

Timp de mai multe ediţii, Filarmonica de Stat Sibiu a fost şi este co-organizator al evenimentului iniţiat de jmEvents şi patronat de Alteţele Lor Regale Principesa Margareta a României şi Principele Radu. Evenimentul reuneşte, an de an, peste 300 de muzicieni din 45 de ţări, într-o serie de concursuri, concerte de muzică clasică, jazz, blues, pop.
Printre laureaţii ediţiilor precedente (2013) se numără pianista japoneză Momoka Masuda, invitata concertului simfonic din 14 mai. Aceasta va fi solista captivantului Concert nr. 2 în fa minor pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin. Specialistă a „pianisticii chopiniene” Momoka Masuda s-a situat pe primul loc în cadrul prestigiosului concurs de pian „Chopin Piano Competition” (Asia 2000).
Momoka Masuda a primit o educaţie muzicală de rang înalt la Universitatea de Arte din Tokyo, continuând să se perfecţioneze la masterclassuri în străinătate, conduse de profesori notabili. Pianista a susţinut numeroase recitaluri atât în Japonia, cât şi în afara ei şi evoluează în mod regulat atât ca solistă, alături de orchestre simfonice, cât şi ca muzician de cameră.
La pupitrul dirijoral îl vom reîntâlni pe François Robert Girolami, care va completa seara dedicată romantismului muzical cu o altă capodoperă a creaţiei franceze, Simfonia a III-a în do minor, „cu orgă”, de Saint-Saëns.
Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Biletele pentru acest concert se vor pune în vânzare începând cu data de 11 mai, la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ultima oră

Comentariul meu