performanţe excelente pentru sibieni la raliul aradului!

 

Echipajul sibian Alex Ardelean/Horațiu Baltador a câștigat etapa de Cupa Suzuki de la Raliul Aradului după o evoluție excelentă, dar și cu o ieșire spectaculoasă în decor. Cei doi, împreună cu echipajul Sebi Barbu/Răzvan Hulea, au urcat din nou echipa Sibiu Racing Team pe treapta a treia a podiumului Campionatului Național de Raliuri Dunlop. 

sebi barbu

Potrivit reprezentanţilor Sibiu Racing Team, Raliul Aradului a beneficiat de o vreme excelentă, așa că și evoluțiile piloților n-au mai fost influențate, ca la prima etapă de la Brașov, de ploaie și de starea proastă a suprafeței de concurs. „A rezultat un raliu spectaculos, fără accidente majore și cu numeroase schimbări de locuri în clasament. Pentru campionii debutanților de anul trecut, Alex Ardelean și Horațiu Baltador, Raliul Aradului a însemnat o nouă etapă câștigată detașat în Cupa Suzuki și un loc 2 la Clasa 9, la puțin peste 4 secunde de primul loc”, susţin aceştia. Evoluția lor n-a fost lipsită de peripeții, însă ieșirea în decor s-a terminat bine. „Am abordat cam voioși un viraj larg, de viteză, prin pădure, drept pentru care ne-am trezit de-a latul printre copaci. Alex a avut un moment de maximă inspirație și a reușit să strecoare mașina, nici acum nu știu cum, printre doi pomi” spune copilotul Horațiu Baltador. Cei doi au mers constant, terminând în primii trei la Clasa 9 în 7 din cele 11 probe ale raliului și câștigând două dintre ele, PS 8 și PS 11.

 

Început spectaculos pentru Barbu/Hulea

Celălalt echipaj sibian, Sebastian Barbu/Răzvan Hulea, a început raliul cu o evoluție de zile mari. După primele trei probe speciale, erau în spatele lui Simone Tempestini, pe locul 2, la numai 15 secunde de viitorul câștigător al raliului și se anunța o luptă strânsă. „Din păcate, aceleași probleme la transmisie care l-au forțat pe Sebi să renunțe și la etapa de VTM de la Râșnov, l-au împiedicat și acum să continue cum începuse. A terminat raliul arădean pe un meritoriu loc 6, având în vedere dificultățile tehnice ale mașinii, dar o penalizare de 1:50 pentru întârzierea la plecarea din parcul tehnic l-a coborât pe locul 8”, au explicat oficialii echipei.
„Sper să rezolvăm odată pentru totdeauna problemele cu transmisia, e deja al treilea week-end de curse consecutiv când ne strică planurile. Suntem motivați, mergem bine și e frustrant să nu putem da tot ce putem. S-a văzut pe primele trei probe care ne e potențialul, sper ca la Raliul Deltei să nu ne mai lovim de probleme tehnice”, a spus Sebi Barbu.

Ultima oră

Comentariul meu