Caravana de Joacă ajunge în acest weekend la Sibiu

caravana de joacaDin luna aprilie, Şcoala de Joacă şi În Faţa Blocului lansează  proiectul “Caravana de Joacă”. În Faţa Blocului este o colecţia de jocuri ale generaţiei « cu cheia la gât » iar  Şcoala de Joacă  este un proiect de educaţie non-formală al  Asociaţiei de Dezvoltare Personală  Grigore Popa.

Caravana  va  ajunge iniţial in şcoli si gradiniţe pentru a-i invăţa pe copii jocurile “generaţiei cu cheia la gît”: 123 La Perete Stai, V-aţi Ascunselea, Leapsa, Tară Tară Vrem Ostaşi, Elasticul, Raţele si Vânătorii, Castelul plus  o mulţime de alte jocuri ale anilor ’70 – ’90, adunate in colectia  În Faţa Blocului.
Mihai Gheorghe, co-autorul colecţiei, completeaza : «  Am zis chiar in prefaţa cărtii, că este un cadou de la noi, cei care am copilărit in Epoca de Aur, pentru copiii de azi şi de mâine,iar colaborarea cu Şcoala de Joacă e cea mai naturala modalitate de a ‘da cadoul’ celor cărora  le este destinat.»[contextly_auto_sidebar id=”pFfTRhGoqNUBlU8379lp4S0F5ugbfD0o”]
« În Faţa Blocului a fost gândită pentru ca  generatia cu cheia la gât’ să-şi amintească  jocurile copilăriei, dar mai ales ca un soi de ‘manual de joacă’ pe care cei mari îl pot folosi pentru a-i invăţa pe cei mici jocurile respective »  spune Vlad Tomei, unul dintre cei doi autori În Faţa Blocului.
Oana Popa, coordonatoarea  Şcolii de Joacă punctează că în ziua de azi, copiii  petrec din ce in ce mai putin timp jucandu-se afara impreună şi din ce în ce mai mult timp în faţa ecranelor , iar  asta este o reala problemă si o responsabilitate  a comunitaţii :
« Am găsit studii conform cărora jucatul împreună afară , mai ales la  vârste mici, dezvolta o serie de abilităţi sociale esentiale pentru dezvoltarea adultului de mai târziu. Asta ne legitimează demersul si ne ‘dă aripi’ ca sa incercam să ajungem la cât mai multi copii din ţară..»
Caravana  de Joacă işi propune să ajungă in primul rând in şcoli si gradiniţe,  dar si la evenimente tematice precum festivaluri locale, târguri sau şcoli de vară şi în general « oriunde sunt copii dornici să se joace in aer liber », cum spune Oana  Popa , coordonatoarea  Şcolii de Joacă.
Proiectul se va desfăşura între sfârsitul lunii aprilie si sfârsitul lunii august, însă  reprezentanţii săi  işi propun să-l transforme intr-un demers permanent.
Primele orase vizitate vor fi
–    Galaţi- 26 aprilie
–    Braşov – 9 mai  in parteneriat cu Fundatia Engel Dominik
–     Sibiu – 10 mai. (școala din Roșia)
Acest proiect  se desfaşoară sub patronajul  Asociatiei de Dezvoltare Personala Grigore Popa şi are un caracter non profit

Ultima oră