începe transylvania horse show sibiu 2015, cel mai mare concurs de gen din românia

cross-country_(c)george isfanA V-a editie a celui mai cunoscut Concurs Hipic International din Romania, incepe vineri, 8 mai. La fel ca si in anii anteriori, evenimentul dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai se desfasoara in peisajul idilic din satul Prod, din nordul județului Sibiu.

Iti doresti sa petreci un weekend de poveste in inima naturii? Esti pasionat de cai sau iti doresti sa cunosti mai bine tainele calariei? Hai la Transylvania Horse Show!
A V-a editie a celui mai cunoscut Concurs Hipic International din Romania, incepe vineri, 8 mai. La fel ca si in anii anteriori, evenimentul dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai se desfasoara in peisajul idilic din satul Prod, aproape de unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara (pont: cei 16 km de la Sighisoara la Prod pot fi parcursi si cu bicicleta).
Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente destinate spectatorilor.
45 de tinerii concurenti de top din 14 tari, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, vor concura in cadrul Concursului International Universitar – Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2015). In cadrul acestei sectiuni oficiale din concurs, caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator. Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs. [contextly_auto_sidebar id=”7XwmptwNgRR3jkz5NlBULkvN77aTQk2I”]La aceasta sectiune participantii din toata lumea vor concura la 2 probe: dresaj (vineri) si sarituri obstacole (duminica). Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011, 2012 si 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Acesta sectiune a evenimentului este organizata in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume.
A doua competitie oficiala din concurs este Concursul Complet Internaţional (CCI 1*).  Aceasta disciplina de Proba Completa are anul acesta si caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Proba Completa. Concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj (vineri), cross-country (sambata) si dresaj (duminica). Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta Cross-Country, cea mai spectaculoasa proba din concurs. Aici concurentii si caii lor vor avea de parcurs sambata, contra cronometru, un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv.
A treia competitie, Concurs Complet – categoria Novici si PreNovici, se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa. Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, si numara 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici. Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii romani sa se indrepte cu mai mult curaj spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

In direct la TVR
Romanii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, in sufletul competitiei, vor putea viziona pe TVR 1, pentru al doilea an consecutiv, transmisiuni in direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. In calitate de co-producator al evenimentului, TVR va transmite live sambata incepand cu ora 16:00 si duminica incepand cu ora 14:30. La fel ca si anul trecut, este o premiera pentru Romania transmiterea televizata a probei de cross – country, telespectatorii romani avand pana acum posibilitatea de a urmari de la competitiile ecvestre doar probele de obstacole si dresaj.
Spectacolul ecvestru va fi completat sambata cu demonstratii spectaculoase de atelaje cu 2 cai sustinute de sportivi profesionisti, iar duminica va avea loc o prezentare de rase de cai.
Spectatorii au acces gratuit vineri, in prima zi de competiţii, iar sambata si duminica biletul costa 15 lei. Copiii care au inaltimea sub 1.30 m vor intra gratuit.

Ultima oră

Comentariul meu