Cu prilejul Zilei Independenţei de Stat a României, garnizoana Sibiu va organiza sâmbătă, 9 mai, o ceremonie militară la Monumentul „Ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar. Traficul de Bulevardul Victoriei va fi deviat 40 de minute.

Evenimentul dedicat cinstirii memoriei eroilor va începe la ora 10,00 cu întâmpinarea prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli şi salutarea drapelului de luptă, urmată de intonarea Imnului Naţional al României. Apoi va fi oficiată o slujbă religioasă de cinstire a memoriei eroilor și vor vorbi oficialități locale. La final, după depunearea de coroaje și jerbe de flori va avea loc defilarea gărzii de onoare.militari

 

Pentru ceremonia militară traficul rutier de pe bulevardul Victoriei va fi deviat pe strada Avocat Măcelaru Ilie, între orele 09,50 şi 10,30, cu excepţia autobuzelor Tursib.

[contextly_auto_sidebar id=”e1x1aNdM0SOY4YaYDsmthbpSt0OdXTgr”]La 9 mai 2015 se împlinesc 138 de ani de la declaraţia de independenţă rostită de ministrul de externe Mihail Kogălniceanu în Parlament. La această dată, în 1877, Kogălniceanu anunţa că „suntem în stare de rezbel”, „dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi prin urmare suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Adunarea Deputaţilor a votat o moţiune, cu 79 de voturi pentru şi 2 abţineri.

Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Opanez, Smârdan şi Vidin. Independenţa ţării a fost câştigată cu jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

 

Ultima oră

Comentariul meu