ulbs organizează a iii-a ediție a școlii de vară de la sibiu – alege-ți cariera smart !
Foto Arhivă

eleviElevi din clasele a X-a și a XI-a din Sibiu și județele învecinate sunt invitați să participe la cea de a treia ediție a Școlii de Vară de la Sibiu – Alege-ți cariera SMART ! organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Evenimentul din acest an se va desfășura în perioada 20 – 26 iulie.

„Scopul acestei școli de vară este de a ajuta liceenii să își aleagă cariera potrivită, printr-un exercițiu realist, printr-un contact direct cu ceea ce pot practica la finalizarea studiilor universitare. Elevii vor fi puși în contextul diverselor profesii, vor testa viața de student la Sibiu pentru a putea alege din diversitatea ofertelor puse la dispoziție de ULBS. Un element important îl reprezintă interacțiunea permanentă a elevilor cu studenții implicați în organizarea școlii de vară. Succesul edițiilor precedente a stat tocmai în entuziasmul și dedicarea studenților și profesorilor noștri în organizarea și desfășurarea tuturor activităților”, a declarat prof.univ.dr. Livia Ilie, coordonatorul Şcolii de vară „Alege-ţi cariera SMART”.[contextly_auto_sidebar id=”60qtHTW4d4kyhbKZLQSUVFG7zAtSRHef”]
În cadrul Școlii de Vară – Alege-ți cariera SMART ! elevii vor participa la diverse workshop-uri în care vor fi transpuși în situația reală a viitoarei cariere, fiecare facultate propunând unul sau mai multe workshopuri care să răspundă diverselor specializări, acestea fiind organizate de cadrele didactice și de studenții ULBS. Nu vor lipsi din cadrul programului excursie la Păltiniș, seri distractive, programe turistice, activități sportive. Locațiile vor fi diverse și interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber. „De exemplu, unul dintre workshopurile propuse vizează selectarea unui grup de 20 de elevi care să fie reporterii Școlii de vară. Ei vor face fotografii, își vor intervieva colegii, vor scrie reportaje, știri și comunicate de presă din interior, articole care vor fi apoi publicate în Newsletter-ul UpDate al ULBS”, a exemplificat prorectorul Livia Ilie.
Elevii care doresc să participe la Școala de vară organizată de ULBS vor trebui să îndeplinească două condiții: să aibă media generală a anilor de liceu absolviți până în prezent minimum 8.00 și să redacteze un eseu de 200-400 de cuvinte în care să argumenteze motivele pentru care doresc să participe la Școala de vară “Alege-ți cariera SMART”!
Perioada de înscriere este până la 01 iunie 2015, iar taxa de participare este de 390 RON.

Ultima oră

Comentariul meu