raluca turcan cere explicații inspectoratului școlar după scandalul de la școala regina maria

poze cu agresorul de la scoala regina maria - sibiu (1)Raluca Turcan îi solicită Inspectorului Școlar General Ștefan Firu să prezinte măsurile de securitate luate în școlile din județul Sibiu, precum și publicarea unui raport la nivelul județului cu privire la violența în instituțiile de învățământ, după incidentul semnalat de Ora de Sibiu, și petrecut la Școala Regina Maria.

Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan a transmis astăzi o adresă Inspectorului Școlar General, Ștefan Firu prin care îi solicită să prezinte care sunt măsurile de securitate luate în școlile din județul Sibiu, pentru a putea fi evitate actele de violență, ca cel petrecut la Școala Generală nr. 5 “Regina Maria” din municipiul Sibiu.
„Stimate domnule Inspector Școlar General Ștefan Firu, în calitate de secretar al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, dar și de deputat de Sibiu, va rog să-mi comunicați câteva informații cu privire la un act de violență care s-a petrecut în cadrul Școlii Generale nr.5 „Regina Maria” din municipiul Sibiu. [contextly_auto_sidebar id=”YEOXN5i5J2xAejf9LvNlWqjInDpW6Jvh”]Datele apărute în spațiul public menționează că, în urma acestei agresiuni, un elev de 12 ani a necesitat îngrijiri medicale. Vă solicit să-mi precizați dacă informația este adevărată, care este poziția Inspectoratului Școlar cu privire la situația menționată și care sunt măsurile de securitate luate în școlile din județul Sibiu, pentru a putea fi evitate astfel de incidente.” a menţionat Raluca Turcan în adresa trimisă.
De asemenea, deputatul Raluca Turcan îi solicită Inspectorului Școlar General “publicarea unui raport la nivelul județului cu privire la violența în instituțiile de învățământ care sa cuprindă: numărul cazurilor de violență în școli, sancțiunile aplicate celor responsabili de siguranța în școli şi câte școli au asigurată paza şi protecția elevilor”.
Deputatul PNL semnalează faptul că, potrivit datelor UNICEF, aproape 60% dintre elevii români cu vârsta între 11 şi 15 ani admit că au participat la acte de violenţă verbală sau fizică împotriva colegilor de şcoală.

VEZI AICI IMAGINI CU SCANDALUL DE LA ȘCOALA REGINA MARIA

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. hopa … se baga si “printesa comunista” ca patranjelul in supa…. nu mai are cum sa atraga privirile si o face in acest mod. VIN ALEGERILE doar! pacat ca nu ai facut NIMICA pentru Sibieni ca citeam si eu articolol acesta! Lasa “printeso” sa isi faca treaba cei care sunt abilitati si nu mai fa presiuni aiurea in tranvai.