despăgubire record în franci elvețieni pentru o familie de sibieni. au dat banca în judecată pentru clauze abuzive

mama lui ogicaO familie din Sibiu a reușit să obțină o despăgubire importantă după ce au dat în judecată o sucursală a unei bănci internaționale pentru un credit contractat în franci elvețieni. Ex-socrii lui Stelian Ogică au primit 9.000 de euro despăgubire în urma procesului.

Iulian si Atena Firtat, parintii Casandrei Ogica, au contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni pe data de 18.06.2008, la sucursala din Sibiu a unei banci internationale. In septemrbie 2013, cand rata aproape se dublase, cei doi au deschis o actiune civila impotriva clauzelor considerate abuzive din contractul de credit, anunță wowbiz.ro.
Dupa sapte luni, magistratii de la Judecatoria Sibiu le-au dat castig de cauza si au stabilit un adevarat record in ceea ce priveste despagubirile pe care banca trebuie sa le-o acorde celor doi: peste 9.000 de franci elvetieni (claculati doar pana la data de 19.12.2013). De asemena, banca trebuie sa plateasca si cheltuieli de judecata de peste 3.100 lei.[contextly_auto_sidebar id=”1H1OqDCm6hfiy5oRcQMLySGHGEvH9t3Q”]
„Constata caracterul abuziv al clauzei contractuale din contractul de credit garantat cu ipoteca pentru persoane fizice si al clauzei contractuale si dispune desfiintarea acestora. Desfiinteaza scadentarul de credit in ce priveste clauzele mentionate mai sus. Obliga parata la stabilirea unei dobanzi compusa din marja fixa de 4,153 pp plus Libor la 3 luni. Obliga parata la restituirea sumelor platite de reclamanti de-a lungil contractului de credit si pana in prezent, respectiv suma de 9.053 CHF calculata pana la data de 19.12.2008 si in continuare pana la modificarea ratei dobanzii si platii efective de catre Banca cu dobanda legala, incepand cu data de 15 martie 2013. Obliga parata ca in termen de 30 de zile de la ramanerea definitva a sentintei sa puna la dispozitia reclamantilor actul aditional la contractul de credit, conform sentintei date si un nou scadenar de credit, sub sanctiunea obligarii la 200 de lei pe zi de intarziere daune cominatorii. Obliga parata la plata cheltuielilor de judecata in suma de 3.180 lei”, se arata in sentinta judecatorilor.
Banca a atacat hotararea insa a pierdut si apelul. Procesul a durat pana acum cateva saptamani, conform wowbiz.ro.

Ultima oră

Comentariul meu