ziua porților deschise la consiliul județean sibiu. sibienii au mers să vadă ”cum stă treaba”!

cindreaZeci de sibieni şi peste 100 de studenţi au venit joi, 30 aprilie 2015, la Consiliul Judeţean Sibiu pentru a participa la Ziua Porţilor Deschise, eveniment ocazionat de aniversarea zilei în care s-a constituit această instituţie în urma cu 23 de ani. De altfel, data de 30 aprilie a fost votată anul trecut de către consilierii judeţeni drept Ziua Consiliului Judeţean Sibiu.

Cei mai matinali vizitatori ai Consiliului Judeţean Sibiu au fost reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere MAI, urmaţi apoi de câţiva membri ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Sibiu, şi de o delegaţie mai numeroasă  a Asociaţiei Forumul Solidarităţii Sociale a Pensionarilor Sibiu. Oaspeţii au avut prilejul să facă un tur ghidat al instituţiei, să afle pe scurt care sunt atribuţiile Consiliului Judeţean Sibiu şi să se întâlnească cu preşedintele Ioan Cindrea, care a fost onorat să primească în biroul său oameni de marcă în activitatea lor profesională: foşti dascăli, doctori, miliari, economişti, ingineri. Surpriza a fost mare şi emoţiile pe măsură întrucât printre vizitatori s-au numărat medicul de familie al preşedintelui, în etate de 86 de ani, fostul şofer al preşedintelui, din vremea când Ioan Cindrea era director al Direcţei Muncii Sibiu, colegi de muncă ai părinţilor săi, foşti locatari ai clădirii unde acum este Consiliul Judeţean Sibiu, precum şi foşti angajaţi ai băncii de investiţie care a avut sediul în actuala clădire a Consiliului Judeţean Sibiu. Cu toţii au fost surprinşi de deschiderea şi amabilitatea cu care au fost primiţi, de transparenţa manifestată de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi au rămas încântaţi de sala mare de şedinţe a Consiliului, unde au vizionat filmul de prezentare al judeţului Sibiu.[contextly_auto_sidebar id=”c9LO2r17ZJIXe6B01LjAtvxOSz8fDSaJ”]
La plecarea de la Consiliul Judeţean Sibiu, unii dintre vizitatori au dorit să îşi aştearnă impresiile în Cartea de onoare a Consiliului Judeţean Sibiu şi cu toţii au fost „răsplătiţi” cu câte o fotografie la minut pe care au făcut-o în biroul preşedintelui Ioan Cindrea sau în sala de conferinţe de presă a Consiliului Judeţean Sibiu.
Cu minute bune înainte de ora 11, în faţa intrării în Consiliul Judeţean Sibiu s-au strâns numeroase grupuri de studenţi de la ştiinţe economice, drept, ştiinţe politice, medicină şi inginerie, însoţiţi de cadre universitare de la Universitatea „Lucian Blaga”. Începând cu ora 11, sala mare de şedinţe a fost plină ochi de studenţi, care au avut ocazia să afle despre parteneriatul strategic dintre Consilul Judeţean Sibiu şi Universitatea „Lucian Blaga” şi beneficiile pe care acesta le are pentru ambele instituţii.
La prezidiu, alături de preşedintele Ioan Cindrea şi vicepreşedintele Marcel Luca, de secretarul judeţului Iordan Nicola, au stat prorectorul ULBS, Livia Ilie şi consilierii judeţeni care sunt cadre universitare la „Lucian Blaga”: Paul Porr, Liviu Mihăescu, Lucian Cioca, Radu Chicea. Acestora li se adaugă încă doi universitari care nu au putut fi prezenţi: Dan Sabău şi Wiegand Fleischer.
„Este primul consiliu judeţean care are o aşa de puternică reprezentare academică. Din cei 33 de membrii ai consiliului judeţean, opt sunt universitari, şi acest lucru se vede, pentru că avem o activitate de excepţie. Totodată, 60% dintre angajaţii instituţiei Consiliului Judeţean Sibiu sunt absolvenţi ai Universităţii <<Lucian Blaga>> care este un pilon important în ceea ce priveşte asigurarea resursei umane la nivel superior care dinamizează dezvoltarea economică a judeţului nostru”, a subliniat Ioan Cindrea în faţa a peste 100 de studenţi. Preşedintele a le-a spus studenţilor că în baza protocolului strategic cu universitatea, studenţii pot desfăşura stagiul de practică în vederea dobândirii competenţelor profesionale la Consiliul Judeţean Sibiu şi la cele 23 de instituţii aflate în subordine şi, de asemenea, îşi pot face documentarea pentru elaborarea lucrărilor de licenţă şi master.
La rândul său, consilierul judeţean Paul Porr, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi şeful Secţiei Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a evidenţiat că acest parteneriat dintre universitate şi Consiliul Judeţean Sibiu este un aspect original, care nu se regăseşte în alte judeţe, cum ar fi Clujul, unde acesta a profesat foarte mulţi ani. cindrea2„Rezultatele eforturilor financiare ale Consiliului Judeţean Sibiu destinate Spitalului Judeţean se văd şi de ele beneficiază nu doar pacienţii, ci şi studenţii, care din anul III şi până în anul VI îşi fac stagiile zilnic în spital”, a spus consilierul Paul Porr. El a enumerat investiţiile majore făcute de Consiliul Judeţean la Spitalul Judeţean, printre care amenajarea Centrului Stomatologic , unde studenţii „îşi fac mana” pentru a deveni buni dentişti, renovarea Secţiei Obsetrică-Ginecologie, a Secţiei Fizioterapie I şi amenajarea secţiei Fizio II în incinta Spitalului de Psihiatrie, programul de cercetare care se desfăşoară la Cardiologie şi care, în baza unui grant, va însemna şi dotarea cu aparatură modernă a secţiei. Exemplificarile sale eu fost întărite de colegul său, Radu Chicea, prezent la eveniment în triplă calitate, cea de consilier judeţean, de conferenţiar universitar la Medicină şi de Director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „La Spitalul Judeţean Sibiu, parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi Universitate, precum şi investiţiile finalizate şi cele care se desfăşoară acum şi cele care vor urma, au contribuit la crearea unei baze de învăţământ şi de cercetare atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice de la medicină”, a spus consilierul judeţean Radu Chicea.
Fără intenţia de a le ţine un curs de administraţie publică locală, secretarul judeţului Sibiu, Iordan Nicola, profesor universitar la Facultataea de Drept, le-a făcut studenţilor o scurtă prezentare a Consiliului Judeţean şi le-a dat apoi o pauză de …film. Studenţii, care provin din mai multe judeţe, au avut ocazia ca la finalul vizitei la Consiliul Judeţean Sibiu să urmărească filmul „Judeţul Sibiu, poarta de sud a Transilvaniei”,  realizat anul trecut, şi care se apropie de 120.000 de vizualizări pe site-ul www.youtube.com.
Prezenţa studenţilor la Consiliul Judeţean Sibiu a fost imortalizată în numeroase fotografii care le-au fost predate la plecare.

ziua porților deschise la consiliul județean sibiu. sibienii au mers să vadă ”cum stă treaba”!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică