cum a avut loc incidentul violent din școala ”regina maria” din sibiu - drept la replică

Am primit la redacție punctul de vedere al direcțiunii Școlii Gimnaziale ”Regina Maria” referitor la sesizarea făcută de un părinte îngrijorat de incidentul șocant petrecut în incinta școlii din centrul Sibiului, pe data de 29 aprilie, publicată pe 2 mai  sub titlul : Violență extremă la Școala Regina Maria din Sibiu – mesajul disperat al unui părinte.

Incidentul este confirmat de directorul Laura Zotică, dar expunerea lui publică pe Ora de Sibiu este condamnată. Așa cum i-am răspuns și doamnei director, am decis să publicăm la ”cald” mesajul primit de la părintele unui elev de la Școala Gimnazială ”Regina Maria”, urmând să revenim cu amănunte după mini-vacanța de 1 mai, când autoritățile pot fi contactate din nou. Din fericire, confirmarea incidentului a venit de la cea mai autorizată sursă, directorul Școlii. Vom reveni pe parcursul zilei de mâine cu detaliile care nu sunt prezentate în Dreptul la Replică pe care îl publicăm mai jos.scoala regina maria

Dreptul la replică 

            Ca urmare a articolului apărut în ORA DE SIBIU din data de 2.05.2015, în calitate de director al Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, Sibiu, vă solicit dreptul la replică.

Incidentul pe care îl amintiți, a avut loc în data de 29.04.2015, însă el a fost gestionat de forurile competente. Ne pare rău că d-voastră nu ați făcut cercetări înainte de a publica materialul compromițător la adresa instituției noastre. Din punct de vedere profesional și deontologic, era de datoria dumneavoastră să veniți să investigați faptele, pe latură jurnalistică și abia apoi să prezentați, în mod obiectiv,  opiniei publice cele întâmplate. Este cu atât mai regretabil, cu cât școala se numără printre instituțiile de prestigiu din oraș, renume câștigat în timp și datorită profesionalismului cadrelor didactice. Ne pare rău că nu ați venit să ne întrebați niciodată de performanțele elevilor noștri și nici atunci când, un elev al școlii a fost selectat în lotul național de  matematică, fiind singurul elev din județ (pe țară fiind doar 6 elevi pe nivel de învățământ!) sau că în Tabăra Internațională de Matematică a participat tot un elev de-al nostru…. Păcat că ziarul dumneavoastră nu promovează performanța, ci publică imediat un articol  de scandal în lipsa unei investigații.

În continuare dorim să vă arătăm dumneavostră și opiniei publice că școala noastră nu este nici pe departe o școală a nesiguranței, iar acest incident este unul singular, izolat și regretabil, cu atât mai mult cu cât el a venit din partea unui adult, care s-a sustras, cu bună știință, regulamentului de prezentare la elevul de serviciu, unde trebuia să-și declare identitatea. De asemeni, era de datoria lui de a prezenta incidentul diriginților celor doi elevi implicați și direcțiunii școlii în vederea luării măsurilor care se impuneau într-o astfel de situație. În continuare menționăm faptul că, făptuitorul este adult și a reușit să intre pe teritoriul școlii, el fiind acoperit de faptul că este fratele mai mare al unuia dintre elevi.

Incidentul a fost detectat imediat de către cadrele didactice din școală și agresorul a fost dus în Direcțiune. Am anunțat imediat părinții, autoritățile și am luat măsurile de protecție ce se impuneau în urma unui asemenea incident. Poliția a făcut cercetări și a dispus urmărirea penală a persoanei în cauză. Și toate într-o singură zi! Suntem receptivi la nevoile de securitate ale elevilor, nu ne facem publicitate, ne facem doar datoria.

Școala, prin excelență, este locul unde se promovează educația, cultura și performanța individului, iar aceste instituții nu sunt pregătite să facă față unor astfel de manifestări, atitudini și acțiuni suburbane. Instituția va colabora cu forurile competente în gestionarea acestor fapte și va lua imediat și necondiționat, conform cu legislația în vigoare, măsurile necesare întăririi securității în instituție.

Zotică Laura- Gabriela, directorul Școlii Gimnaziale „Regina Maria”, Sibiu

 

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. nu e prima oara cand se intampla asa ceva.a-ti auzit ce se intam[la in toaletele din scoala?Cei mari ii fotografiaza pe cei mici ,vi se pare normal?

  2. Nici vorba de un raspuns managerial profesionist. Un exemplu de „compunere” comunista. Scuyele de tip „ne pare rau” indiferent de cate ori se repeta, nu au ce cauta intr-un document oficial. Iar rezultatele scolare se datoreaza profesorilor de specialitate, invatatorilor, elevilor si meditarorilor, nu o disculpa pe directoare. Cat despre final, apoteotic „NU ESTE PREGATITA SA FACA FATA!!!!! Doamna, e simplu, incuiati usile si mai lasati lauda de sine!!!!

    1. Cand esti prost .. chiar trebuie sa semnalizezi asta? „Desteptule” .. era fratele mai mare al unui elev, prin urmare, putea spune oricarui cadru didactic sau paznic sau politist comunitar (daca s-ar fi aflat in scoala asa ceva) ca e fratele elevului cutare si ca a venit sa ii aduca ceva sau sa ii zica ceva. Aceasta „calitate” se putea proba si nu i se putea interzice accesul. In ceea ce priveste „permite accesul” va rog (pe toti cititorii de opinii asupra acestui articol) sa va puneti in situatia acelor parinti care trebui sa isi aduca la scoala copii de clase 0-1-2. Cum poti sa crezi ca un pui de om de 6-7 ani il poti „parca” la usa de intrare si apoi sa ii zici „du-te, gaseste-ti clasa si stai cuminte acolo”, iar el va stii exact ce vrei tu si cum vrei tu sa faca asta? Faptul ca un ADULT a ales sa isi testeze puterile fizice cu un copil de clasa a 6 arata un nivel ridicat (a se citii aproape „inexistent”) de educatie a acestui .. permiteti-mi sa ma exprim „elevat” ….. a acestui animal. Faptul ca, in mod direct sau indirect, unii dintre dvs nu va intrga actiunea „fratelui mai mare”, ci un raspuns dat de reprezentantul scolii, arata cat de jos a ajuns cultura in aceasta tara.

  3. Elevul de serviciu este pus degeaba la intrarea în școală atât timp cât intra un adult, dacă persoana străină nu este de acord cu legitimarea elevul de serviciu nu poate riposta asa ca nu mai faceți atâta zarva. Plus ca în toate articolele voastre, nu doar cel cu „Regina Maria” sunt aberații totale!! Și cum a spus și directoarea scoli, faceți publice doar articolele de violenta nimic mai mult!!

    1. Sistemul cu „elev de serviciu” e o mare porcarie si din pacate e singura alternativa atunci cand scoala nu primeste bani sa plateasca paznici si nu ma refer la mosi de 70 de ani.

  4. „d-na directoare” era ocupata cu stransul banilor pentru fondul clasei…nu ne mai aburiti cu toate tampeniile astea…aici e vorba de incompententa si ignoranta!!!

  5. „În continuare menționăm faptul că, făptuitorul este adult și a reușit să intre pe teritoriul școlii” deci, in caz ca nu ati inteles deja, repetam, in scoala noastra adulti straini pot intra nestingheriti in scoala, trebe doar sa evite elevul de servici. mai bine taceati „Regina Maria”