video - sibiul va avea echipă şi maşină de formula 1! ce zici de asta?

Sibiul ar putea fi reprezentat, începând cu 2016, într-o competiţie automobilistică similară cu Formula 1! Rectorul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu a anunţat că o echipă de aproximativ 30 de studenţi lucrează deja la acest proiect.

formula 1

Sibiul va avea o echipă şi o maşină de Formula 1! Cel puţin asta susţine rectorul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, prof.univ.dr.ing Ioan Bondrea. [contextly_auto_sidebar id=”43JpJhEYURuV11cxjgct9WWXtkSZMHVR”] Potrivit acestuia, construcţia şi realizarea acestui automobil de curse va costa aproximativ 50.000 de euro. “Construcţia presupune un efort financiar destul de consistent. Tocmai de aceea, n-am demarat încă acest proiect decât după discuţii cu partenerii noştri din Consiliul de Administraţie. Bugetul se duce undeva între 30.000 şi 50.000 de euro. Este vorba despre proiectarea unei maşini de Formula 1 care să participe la curse. Noi avem un wild-card (n.r. – invitaţie de participare la cursă) oferit de Universitatea Karlstadt din Suedia, care are deja experienţă, şi ne-au sprijinit pentru logistică”, a explicat rectorul.

28 de studenţi implicaţi
Rectorul ULB Sibiu, Ioan Bondrea, a explicat că viitoarea maşina va concura în Formula Student, o competiţie similară cu Formula 1, dar destinată strict studenţilor. “Este un grup de 28 de studenţi care se ocupă de proiect. Există preocupări şi realizări: unii cu motoare, alţii cu proiectarea de echipamente necesare. Noi vrem ca la 1 octombrie, acea maşină, în stare de funcţionare, să fie în Piaţa Mare la deschiderea anului universitar. Iar apoi, anul viitor să participăm la competiţii, să facem teste. Sigur, vorbim de competiţii adresate strict universităţilor: Formula Student. Este o competiţie adresată studenţilor, pe echipe, cu sponsorizări. Ca exemplu, există echipe sponsorizate de Mercedes cu bugete de 1 milion de euro. Sunt peste 160 de echipe în lume care participă”, a mai spus Bondrea.

VEZI TOATĂ CONFERINŢA DE PRESĂ MAI JOS

 

 

Ultima oră

Comentariul meu