GREVĂ GENERALĂ la Primăria Sibiu! Angajaţii protestează!

Toţi angajaţii Primăriei Sibiu vor intra, pe 30 aprilie, în grevă generală, iar ghişeele vor fi închise în această zi. Totuşi, căsătoriile programate anterior precum şi serviciile funerare vor funcţiona pe 30 aprilie.

greva primarie

Sindicatul liber al angajaţilor din Primăria Sibiu va intra, pe 30 aprilie, în grevă generală, anunțată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație. [contextly_auto_sidebar id=”55RiKilgb3I4qeI5gVvhKpNXj034EUc2″] Potrivit unui comunicat remis presei de către Biroul de Presă al Primăriei Sibiu, sindicatele afiliate federației la nivelul întregii țări vor intra în grevă generală. „Prin urmare, serviciile din aparatul propriu al Primăriei Sibiu îşi vor suspenda activitatea în data menţionată”, precizează reprezentanții municipalității sibiene. „De asemenea, Direcţia Fiscală a informat că ghişeele sale nu vor fi deschise în data de 30 aprilie, contribuabilii având la dispoziţie ghişeele poştale şi platforma online pentru a efectua aceste plăţi”, se mai arată în comunicat. Înregistrarea deceselor, oficierea căsătoriilor programate anterior precum şi serviciile funerare la Cimitirul Municipal vor fi totuşi asigurate în această dată, au anunţat cei din Primăria Sibiu.

Care sunt nemulţumirile

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de ceea ce consideră a fi dezinteresul Guvernului faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor din domeniu. „Confederaţia este alături, se solidarizează şi, în acelaşi timp susţine greva, pentru că actualul Guvern încă o dată a arătat indiferenţă faţă de personalul, indiferent dacă este contractual sau funcţionar public, din sectorul administraţie publică. Practic, revendicările lor legate de lipsa de coerenţă şi de aplicabilitate normală a cadrului legislativ existent face nemulţumirea principală”, a spus Liderul „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu. Câteva zeci de mii de funcţionari ar urma să intre în grevă, adică aproximativ 30 % din totalul salariaţilor din administraţia publică locală.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu