cutremurul din nepal - peste 3800 de morți și comunicațiile la pământ
Nepalezii își caută oamenii prinși sunt dărămături Sursa foto: El Mundo

Numărul victimelor cutremurului din Nepal continuă să crească. Cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter, care a lovit Nepalul, a înregistrat potrivit poliției nepaleze 3815 până azi, și alți 6538 de răniți. În ultimele ore s-au înregistrat numeroase replici de mai mică intensitate decât cea de duminică, de 6,7 grade pe scara Richter, care a pus la pâmânt mare parte dintre comunicațiile ce mai funcționar în țara asiatică.

[contextly_auto_sidebar id=”EuY7epgTcgvuatP5oysx3hUfc9Ydpraj”]Veștile rele nu se opresc aici pentru că taberele de refugiați rămași fără case în urma cutremurului au fost nevoite să facă față ploii care a început să cadă. Mii de persoane au rămas în stradă, pe lângp cele care s-au adăpostit în cele 15 tabere infiintate de guvernul din Katmandu. Ploaia a paralizat și sosirea ajutoarelor pe aeroportul din Katmandu.

nepalezii își caută oamenii prinși sunt dărămături  sursa foto: el mundo
Nepalezii își caută oamenii prinși sunt dărămături
Sursa foto: El Mundo

Cutremurul a scos în evidență o realitate crudă, lipsa de personal medical, cel existent fiind depășit de numărul mare de persoane care au nevoie de asistență. Nepalul are o populație de 28 de milioane de persoane și are doar 2,1 medici și 50 de paturi la fiecare 10.000 de locuitori, potrivit unui raport al OMS din 2011.România are acum circa 60 de paturi la 10.000 de locuitori. România nu stra mult mai bine, cu 60 de paturi la 10.000 de locuitori.
El terremoto ha evidenciado las carencias de personal y medios de los servicios de atención sanitaria del país, que se han visto desbordados por el gran número de heridos dejados por el terremoto.

El país, con una población de de 28 millones de personas, sólo tiene 2,1 médicos y 50 camas de hospital por cada 10.000 habitantes, según revela un informe de la Organización Mundial de la Salud 2011.

 

Ultima oră

Comentariul meu