Săptămâna aceasta va fi mare sărbătoare la Consiliul Judeţean Sibiu. Joi, 30 aprilie, Consiliul Judeţean Sibiu împlineşte 23 de ani de la constituire, ocazie cu care organizează Ziua Porţilor Deschise. Gazdele îşi propun să confere o mai bună vizibilitate și transparență instituției Consiliului Judeţean Sibiu și să apropie instituţia de comunitatea locală.
Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu a pregătit un program de vizitare a sediului instituţiei adresat tuturor sibienilor. Astfel, joi dimineaţa, între orele 8.30 – 10-30, cei care doresc să viziteze Consiliul Judeţean Sibiu pentru a face un tur ghidat al instituţiei sunt aşteptaţi la parter, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, de unde vor fi preluaţi de către personalul instituţiei.
Traseul vizitei include foaierul de la etajul I, unde sunt prezenţi, în fotografii, cei cinci preşedinţi pe care Consiliul Judeţean Sibiu i-a avut timp de 20 de ani, în perioada 1992-2012: Romeo Trifu, Nicolae Nan, Eftimie Costeiu, Constantin Morar şi Martin Bottesch. De asemenea, tot în foaier, vizitatorii vor afla care sunt cele 13 personalităţile sibiene cărora Consiliul Judeţean le-a oferit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu. Locul de maxim interes al vizitei îl va constitui, cu siguranţă, biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu. Oaspeţii au ocazia să intre în biroul preşedintelui Ioan Cindrea, care are o relaţie apropiată şi directă cu cetăţenii. În fiecare zi de miercuri, de aproape 3 ani de la preluarea mandatului, preşedintele Ioan Cindrea acordă audienţe tuturor celor care îi solicită acest lucru. Vizita va continua cu sala mică de şedinţe, cu sala de conferinţe de presă, unde se vor face fotografii de grup, după care sibienii vor avea ocazia să viziteze sala mare de şedinţe, situată în clădirea nou construită în curtea instituţiei. Aici vor putea ocupa locurile consilierilor judeţeni care, în fiecare lună, se întâlnesc în şedinţele de comisii şi în plen pentru a lua cele mai importante hotărâri pentru dezvoltarea judeţului Sibiu. Vizitatorii pot zăbovi în sala de şedinţe şi pentru a viziona filmul de prezentare al judeţului Sibiu, realizat de regiozorul Dumitru Budrala – „Judeţul Sibiu, poarta de sud a Transilvaniei”, cu o durată de 16 minute.
Marcarea Zilei Consiliului Judeţean Sibiu va continua între orele 11-12 cu o întâlnire în sala mare de şedinţe la care vor participa studenţii diferitelor facultăţi ale Univesrsităţii „Lucian Blaga” Sibiu, unii dintre aceştia fiind chiar studenţii preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, şi ai consilierilor judeţeni care sunt şi cadre universitare: Liviu Mihăescu, Lucian Cioca, Paul Porr, Dan Sabău şi Radu Chicea.
„Anul trecut, la Sala Thalia, am sărbătorit pentru prima dată ziua constituirii Consiliului Judeţean Sibiu, ocazie cu care consilierii judeţeni au votat ca ziua de 30 aprilie să fie ziua Consiliului Judeţean Sibiu. Dacă anul trecut, am gândit evenimentul ca o reuniune de suflet, ca o aducere laolaltă a tuturor celor care au condus Consiliul Județean Sibiu din 1992 şi până în prezent, anul acesta avem o altă abordare. Pe de o parte, vrem să evidenţiem faptul că actualul legislativ judeţean reuneşte cele mai multe cadre universitare din istoria de peste două decenii a Consiliului Judeţean Sibiu, ceea ce conferă, evident, un nivel înalt de pregătire, de competenţă şi profesionalism activităţii de abordare şi administrare a atribuţiilor administraţiei publice judeţene. Iar pe de altă parte, şi datorită prezenţei acestor cadre universitare în rândurile consilierilor judeţeni, dorim să continuăm şi să subliniem legătura şi colaborarea dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi mediul academic sibian, reprezentat în special de Universitatea <<Lucian Blaga>> Sibiu”, a precizat preşedintele Ioan Cindrea.
Scopul invitării studenţilor este creşterea vizibilităţii Consiliului Judeţean Sibiu în mediul academic sibian, precum şi continuarea şi intensificarea colaborării dintre Consiliul Judeţean Sibiu şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, concretizată până în prezent printr-un protocol în baza căruia studenţii au oportunitatea să efectueze practica de profil fie la Consiliul Judeţean Sibiu, fie la cele 23 de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. De asemenea, Consiliul Judeţean Sibiu a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, care a constat în amenajarea Centrului Stomatologic Universitar, de pe strada Bâlea, din bugetul Consiliului Judeţean Sibiu, iar Facultatea de Medicină a dotat centrul cu aparatură performantă, etajele I şi II fiind date facultăţii în folosinţă gratuită pe o perioada de 5 ani. Un beneficiu al acestui parteneriat este faptul că asistaţii din centrele de plasamenet şi cei din centrele de îngrijire pentru persoane adulte vor beneficia de servicii stomatologice gratuite oferite de medicii şi studenţii care îşi desfaşoară activitatea în cadrul Centrului Stomatologic.
foto: cemerita.ro