poze unice de la înmormântarea lui arsenie boca, realizate de un sibian!

Un sibian, care a participat la funerariile Părintelui Arsenie Boca, a realizat câteva fotografii unicat. Câteva dintre aceste fotografii au fost publicate pe blogul lui Victor Roncea.

arsenie boca

(Foto: roncea.ro)

Fotografiile document au fost realizate pe data de 4 decembrie 1989, la înmormântarea Părintelui Arsenie Boca, cu aproape două săptămâni înainte de caderea regimului comunist din Romania. [contextly_auto_sidebar id=”XktYKMkBAQdEsIaORCo4v2iMVHAfQcU7″] Fotografiile au fost realizate de un domn Bratu şi developate de către prof. conf. dr. Irimie Marga, ambii din Sibiu. Aceste fotografii au fost dăruite, ulterior, cercetătorului Florin Duţu.
Arsenie Boca este cunoscut drept Sfântul Ardealului, fiind considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români. Pentru convingerile sale religioase, preotul Boca a fost arestat și torturat de fosta Securitate, alungat de la mănăstire, devenind unul dintre martirii regimului comunist.

arsenie boca 2

(Foto: roncea.ro)

“Ultimul sfânt al românilor”

“Ultimul sfânt al românilor”, “Sfântul Ardealului”, sau “Biciul lui Dumnezeu”, așa a fost supranumit părintele care a marcat monahismul românesc, aducând alinare în suflete și fascinând mulțimile cu darul său de-a ști totul despre fiecare credincios pe care îl privea în ochi. Astăzi, Arsenie Boca este pentru mulți o icoană vie, un sfânt.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu