proiect de consiliere și orientare profesională pentru elevi, desfășurat de universitatea „lucian blaga“ din sibiu
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Peste 200 de elevi din Toplița, Luduș, Tg. Mureș și Întorsura Buzăului au vizitat Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de consiliere și orientare profesională, “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”.

“Unul dintre obiectivele strategice cuprinse în Strategia ULBS 2020 îl reprezintă dezvoltarea unui parteneriat strategic cu mediul preuniversitar, având drept scop principal implicarea ULBS în orientarea și consilierea elevilor în alegerea carierei potrivite. În acest context, participarea universității noastre în acest proiect generos Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! vine să răspundă acestui deziderat. Avem șansa să participăm cu experții ULBS la orientarea în carieră a 20.000 de elevi din regiunile Centru și Sud-Est”, a precizat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul proiectului din partea ULBS.
Timp de două zile, elevi din toate clasele de liceu au avut posibilitatea de a interacționa cu studenți și profesori ai ULBS, au primit informații despre ofertele facultaților din cadrul ULB Sibiu, dar și despre condițiile din căminele Universității și, nu în ultimul rând, despre oportunitățile pe care le oferă Sibiul. [contextly_auto_sidebar id=”bz3hcNQUQEJ0qn6UynWmt12UMPFFDggg”]„Când alegi o universitate, alegi un centru universitar, un oraș, nu doar o facultate. Să urmezi cursurile unei facultăți nu înseamnă doar să participi la cursuri și să dai examene. Trebuie să alegi o universitate care să îți ofere oportunități de a te dezvolta profesional și personal: stagii de practică, internship-uri, activități de voluntariat, activități culturale. Iar Sibiul și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu vă oferă toate aceste oportunități”, le-a spus elevilor prof.univ.dr. Livia Ilie.
Elevii au fost deosebit de încântați de parteneriatele pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu le-a dezvoltat cu parteneri economici importanți din oraș, fapt ce le oferă perspective de angajare după terminarea facultății sau chiar din timpul studiilor. Un alt aspect important, împărtășit de studenții voluntari care au discutat cu elevii, îl constituie experiența ERASMUS. ULBS este printre universitățile din România care derulează cel mai mare număr de mobilități pentru studenți în cadrul programelor ERASMUS și ERASMUS+. Aceste mobilități permit unui student să aibă o experiență internațională studiind, un semestru sau un an, pe fiecare ciclu de studii – licență, masterat, doctorat – la una dintre universitățile partenere din Europa.
Proiectul “Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”, POSDRU/160/2.1/S/132690, este un proiect implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este parteneră alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ultima oră

Comentariul meu