petiție pentru salvarea dispensarului turnișor. medicii o să fie scoși în stradă!

dispensar turnisorPe internet a apărut o petiție pentru salvarea dispensarului medical din Turnișor. Clădirea se află acum în administrarea APIA, iar aceștia nu mai permit funcționarea cabinetelor de pe strada Bielz, decât până la 1 iulie 2015.

Dispensarul Turnisor se afla in actuala locatie din centrul cartierului Turnisor (Sibiu) din 1998. Aici a mai fost pe vremuri dispensarul, apoi mutat in conditii improprii. Acum, din nou statul roman doreste desfiintarea dispensarului. Actualul administrator al cladirii statului este APIA (Agentia pentru Plati si Investitii in Agricultura). Ei au anuntat initial ca vor sa isi faca arhive in spatiul de la parter al dispensarului. [contextly_auto_sidebar id=”yATDFkr8RBGABBn36T21285C1JARGWH5″]De asemenea au spus ca nu au baza legala pentru a tine dispensarul in cladire desi a stat acolo din 1998. Doamnele doctor care deservesc peste 5.500 de pacienti au facut demersuri la APIA, Casa de Asigurari de Sanatate si au ajuns in audienta si la Prefect. Toti au dat raspunsuri abil-evazive si s-au spalat pe maini de problema. Solutia gasita de ei a fost sa lase dispensarul sa functioneze pana la 1 iulie 2015 dupa care sa plece doctorii de acolo.

Care ar fi solutia?
Prefectura poate cere emiterea unei Hotarari de Guvern, asa cum s-a mai facut pentru aceeasi cladire in 2007 si sa treaca partea de jos a cladirii, unde este dispensarul in subordinea altei institutii ale statului roman, apta sa inchirieze spatiul dispensarului. Primaria Sibiu, contactata in aceasta problema, a spus ca este dispusa sa preia spatiul in administrare si apoi sa lase dispensarul acolo, dar mingea e in terenul celor de la Prefectura Sibiu.
Daca sustineti dorinta pacientilor de a pastra dispensarul in aceasta locatie cu toti doctorii la un loc, atunci trimiteti petitii/mesaje pe email la Institutia prefectului Sibiu: institutiaprefectului@prefecturasibiu.ro
Informatii găsiti si pe pagina de FB https://www.facebook.com/dispensarulturnisor

Ultima oră

Comentariul meu