alertă maximă la bâlea lac! evitați zona!

Salvamont Sibiu și Administrația Națională de Meteorologie au emis, joi, un avertisment cu privire la riscul de producere a avalanșelor în masivul Făgăraș.

balea

Urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu a anunțat că riscul declanşării de avalanşe în Munţii Făgăraş este de 4 (pe o scală de la 1 la 5), nivel de risc care se va menține şi în zilele următoare, se arată într-un comunicat remis presei.[contextly_auto_sidebar id=”HaTQt8R5TB24NFDinPKZW8nLDrGqAGGI”]”Pentru prevenirea accidentelor montane, S.P.J. Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţiilor Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat. Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă”, se arată în comunicat.
Salvamontiştii recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă, dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă). „Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise”, susţin cei de la Salvamont Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu