sibianul care face senzație în europa la motocros. are doar 10 ani!

mario popoviciLa cei 10 ani ai săi, sibianul Mario Popovici este cel mai mic membru al echipei de motorsport Sibiu Racing Team. El a început să participe la competițiile de motorcros încă de la vârsta de 5 ani, iar acum este unul dintre cei mai buni sportivi europeni la categoria sa de vârstă.

Dublu campion al României – atât la 50cc (în 2011), cât și la 65cc (în 2014) – Mario și-a dorit să urce la un nivel superior de competitivitate, drept pentru care acum participă la campionatele de juniori ale Ungariei (unde este vice-campion național la 50cc în 2012) și Cehiei, plus la etape din Campionatul European. [contextly_auto_sidebar id=”pKsZWiccwXsz61z7aMcVy2UhtZ5VmQgt”]A câștigat deja prima etapă din 2015 din campionatul Ungariei, iar în  week-end-ul trecut a triumfat în Austria, la o competiție organizată de KTM.
Inspirat de pasiunea pentru enduro a tatălui său și de dragostea pentru motoare a bunicului său, Mario a început motocrosul la vârsta de 5 ani, participând la cursele organizate la Gușterița. „La prima lui cursă, se oprea la fiecare tură să ne spună că-l dor mâinile” se amuză acum Silvana, mama lui Mario, „dar a fost foarte încântat de șampania de fructe pe care a primit-o!”.
Alături de antrenorul Nemeth Kornel, părinții lui Mario sunt cei mai mari fani și susținători ai săi, mai ales că motocrosul nu este un sport ieftin. O motocicletă preparată de competiție costă 6000 de euro, iar Mario are 4 în acest moment. La costurile cu echipamentul se adaugă cele cu deplasările la concursuri, plus cele două drumuri lunare în Ungaria pentru antrenamente. „Este un copil extraordinar din toate punctele de vedere. La școală, învață la fel de bine cum pilotează, așa că facem toate sacrificiile necesare ca să-i susținem pasiunea”, spune Silvana Popovici.
Pe lângă titlurile de campion al României și vice-campion al Ungariei, Mario a mai câștigat locul 2 la World Master Kids, o competiție mondială desfășurată în Franța și locul 1 la Motorcros Cup, singura competiție privată din România. De asemenea, cu ocazia unei sesiuni de antrenamente în Statele Unite, Mario a venit pe locul 3 al unei curse din Campionatul de iarnă al Texasului, la clasa 65cc.mario Partenerii lui Mario sunt Golden Tyre, Kenny Racing Romania, Jakob Autojavito, KTM1 Sibiu, BAC Construct, HAVASI SUSPENSION, Nemeth Motocross  Suli.

Ultima oră

Comentariul meu