seară de lectură la centru cultural german cu o super scriitoare

therese chromik 2Centrul Cultural German Sibiu în parteneriat cu Deutsche Auslandsschularbeit International vă invită cu drag în data de 26 aprilie 2015 de la ora 18:00 în biblioteca Centrului Cultural German Sibiu la Mit meinen Armen teile ich das Meer, o seară de lectură cu scriitoarea şi traducătoarea Therese Chromik.

Therese Chromik s-a născut în anul 1943 în Liegnitz pe teritoriul Poloniei de astăzi. La vârsta de 2 ani s-a mutat împreună cu familia ei în Lüneburger Heide (Germania). A studiat filozofie, germanistică, geografie şi artă în Marburg şi Kiel şi a predat la şcoli gimnaziale din Kiel şi Husum. Din 1980 coordonează ateliere de scriere creativă pentru elevi şi seminarii de scriere pentru tineri autori.[contextly_auto_sidebar id=”ZrPspsrQBQqBrVYHDWkeRfqkTg7ICjnw”]
Cariera de scriitoare a început în anul 1983 odată cu publicarea unor poezii şi povestiri proprii la diferite edituri. Multe dintre poeziile ei au fost traduse şi în alte limbi.
La Sibiu Therese Chromik va citi poezii din culegerea intitulată Mit meinen Armen teile ich das Meer publicată în 2013 precum şi povestiri din cea mai recentă carte a sa, publicată în anul 2015, şi care va fi prezentată pentru prima oară în România.

Ultima oră

Comentariul meu