video – prezentarea traseului turistic ”drumul președintelui” klaus iohannis prin sibiu. iată ce conține!

iohannis-pe-bicicletaAsociaţia Future Capital Sibiu a prezentat miercuri de la ora 10.00 primul traseu turistic prin locurile în care a mers sau pe unde a trecut președintele Klaus Iohannis în orașul al cărui primar a fost timp de 14 ani. Ora de Sibiu a transmis în direct conferința de presă a prezentării acestui proiect.

După ce are o carte în care îşi povesteşte viaţa, preşedintele Klaus Iohannis va avea începând de la 1 mai şi un traseu biografic în Sibiu. O asociaţie din oraș organizează un traseu turistic mai puţin obişnuit. Pornind de la cartea „Pas cu Pas” a preşedintelui Klaus Iohannis, Asociaţia Future Capital Sibiu organizează „Drumul Preşedintelui”, un traseu turistic prin centrul Sibiului, în locurile pe unde a trecut Iohannis de-a lungul vieţii.[contextly_auto_sidebar id=”pLOkyLMLomqUuu9R9ishFKqEnlmgRMZN”]
Organizatorii vor ca traseul turistic să fie realizat „pas cu pas prin cel mai frumos şi cunoscut oraş al Romaniei, Sibiul”.
„Cunoaşte şi recunoaşte Sibiul aşa cum l-a descoperit Preşedintele, cu ochi de copil, de adolescent, de îndrăgostit, de profesor, de primar, cu ochi care te întâmpina binevoitor, te urmăresc curios şi te îndeamnă la descoperiri. Turism, educaţie, cultura”, susţine Elena Lotrean, managerul proiectului.
„Noi la ce ne-am gândit este o combinaţie dintre turism, educaţie şi cultură, pentru că poţi să faci educaţie şi cultură prin experienţe şi turismul este o experienţă prin care poţi să înveţi. Lăsăm turiştii să descopere Sibiul cu alţi ochi, spunând povestea unui om. Ne-am inspirat mult din Vest, unde există Obama s tour in Haway, Kenedy way în Boston”, a spus pentru Gândul Elena Lotrean.

Care este traseul
Itinerariul Drumului Președintelui pornește din Piața Mică nr 3, de la Sibiu – Gifts, Tours & Crafts, locul care propune rute și experiențe culturale în Sibiu și Transilvania, care aduce laolaltă creativitatea, tradiția și meșterii iscusiți.
Prima oprire in traseul nostru este pe strada Papiu Ilarian, la casa în care Presedintele și-a petrecut prima parte a copilariei. O casă veche, cu mai multe familii, din centrul istoric al Sibiului. Haideți să redefinim normalitatea împreună! Pe o stradă liniștită, care poate fi oriunde în lumea asta, începe un drum. Cu preseverență, organizare, bun simț, curiozitate și dorință de dezvoltare. Poate fi povestea fiecăruia dintre noi.
Drumul continuă prin parcul Cetății, trece pe langă turnuri, străjerii tăcuți ai orașului, pe lângă muza comediei, Thalia, ne duce apoi pe strada Gheorghe Lazăr înspre Piața Mare și Piața Mică, din care pornesc străduțe și pasaje romantice. Coboară pe cea mai veche stradă a orașului, 9 Mai, apoi urcă spre primul pod de fontă din Romania și descoperă Piața Huet, prima linie de fortificații a orașului. Aici se află două elemente definitorii pentru un om – școala și biserica. Aici ne oprim pentru a afla cum l-au definit și inspirat pe Președinte aceste instituții. Prima școală atestată din România, actualul Colegiu Samuel von Brukenthal, a dat Europei Centrale și de Est nume importante. Continuăm spre Biserica Romano-Catolică, acolo unde pacea liniștește graba de care suntem cuprinși. Ne oprim câteva momente la clădirea emblematică a Primariei. Și ne bucurăm de drum.
Este un drum absolut normal. Pentru noi. Pentru oricine îndrăznește să pășească pe el. Ce are în plus față de alte drumuri? Bucurie, entuziasm, experiențe, viață
elena lotrean
Pentru o oră şi jumătate de mers pe urmele lui Klaus Iohannis turiştii vor plăti 50 de lei. Pentru copiii sub 10 ani este gratuit, iar pensionarii, elevii şi studenţii au reducere de 50%.
Organizatorii spun că traseul vrea să fie şi unui inspiraţional mai ales pentru tineri. „Scria preşedintele în cartea dânsului că îşi dorea să ajungă profesor la liceul lui, ceea ce a realizat. Este foarte important ca tinerii să aibă un scop în viaţă”, spune Elena Lotrean.
VEZI ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI LIVE DE MIERCURI ÎN PLAYERUL DE MAI JOS

Ultima oră

Comentariul meu